EUROLYGA 2023

Mongolijos sporto legenda tapo vaikystės draugo žudiku: įkalintas ilgiems metams

Olimpinio dziudo aukso medalio laimėtojas ir buvęs Mongolijos nacionalinio olimpinio komiteto (MNOC) prezidentas Naidangiinas Tuvshinbayaras už žmogžudystę nuteistas kalėti 16 metų.

N.Tuvshinbayaras nuteistas 16 metų kalėjimo.<br> ijf.org nuotr.
N.Tuvshinbayaras nuteistas 16 metų kalėjimo.<br> ijf.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2022, 2:20 PM, atnaujinta Sep 2, 2022, 3:34 PM

Ulan Batoro teismas įkalino 38 metų N.Tuvshinbayarą už vaikystės draugo nužudymą po metus trukusio teismo, sukrėtusio tautą.

Kaip įtariama, apsvaigęs nuo alkoholio N.Tuvshinbayaras 2021 m. balandžio 2 d. sunkiu daiktu užpuolė Erdenebilegą Enkhbatą. Jis buvo paguldytas į ligoninę dėl smegenų sužalojimų, dėl kurių netrukus mirė.

N.Tuvshinbayaras buvo įkalintas 20 dienų, kol buvo pateikti kaltinimai žmogžudyste.

2008 m. Pekine jis iškovojo aukso medalį vyrų iki 100 kg varžybose, o 2012 m. Londone laimėjo sidabrą.

Aukso medalis Mongolijai buvo pirmasis olimpinėse žaidynėse.

N.Tuvshinbayaras taip pat ėjo MNOC prezidento pareigas, kai 2020 m. rugpjūčio mėn. buvo išrinktas į šias pareigas ir pakeitė Demchigjavą Zagdsureną, kuris šias pareigas ėjo 19 metų.

2021 m. balandį N.Tuvshinbayaras atsistatydino iš pareigų po to, kai buvo įkalintas.

MNOC beveik metus neturėjo nuolatinio prezidento, kol šių metų kovą buvo išrinktas Tarptautinio olimpinio komiteto narys Battushigas Batboldas.

B.Batboldas buvo vienas iš trijų kandidatų į šį postą kartu su Mongolijos biatlono federacijos prezidentu Enebishu Munkh-Ochiru ir Mongolijos dziudo federacijos prezidentu Battulga Khaltmaa.

N.Tuvshinbayaras taip pat buvo populiarus tarp politikų. Jis buvo sėkmingo Demokratų partijos kandidato į prezidentus Khaltmaagiino Battulgos, buvusio sambo pasaulio čempiono, kampanijos rėmėjas.

E.Enkhbatas 2013 m. laimėjo sidabro medalį vyrų iki 100 kg kategorijoje Tarptautinės dziudo federacijos (IJF) varžybose Azerbaidžane ir auksą toje pačioje kategorijoje 2012 m. IJF pasaulio taurėje Pietų Korėjoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.