EUROLYGA 2023

Pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionato pusfinalyje plauks keturios lietuvių įgulos

Halifakse (Kanada) vykstančiame pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionate baigėsi atrankos plaukimai ir paaiškėjo pusfinalių dalyviai. Atrankos varžybų barjerą sėkmingai įveikė ir į pusfinalius pateko visos keturios olimpinėse distancijose dalyvaujančios Lietuvos įgulos.

Baigėsi atrankos plaukimai ir paaiškėjo pusfinalių dalyviai.<br>BKI.lt nuotr.
Baigėsi atrankos plaukimai ir paaiškėjo pusfinalių dalyviai.<br>BKI.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BKI.lt

2022-08-05 11:50

Paskutiniai iš lietuvių kelialapį į pusfinalį iškovojo Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas. Baidarių dviviečių 500 m distanciją lietuviai įveikė per 1 min. 39 sek. ir atrankos plaukime užėmė 3 vietą. Į pusfinalį pateko šešios geriausios baidarės. Nuo nugalėtojais tapusių vokiečių M. Maldonis ir A. Olijnikas atsiliko 1,77 sek.

„Startas buvo sėkmingas ir viskas vyko pagal planą. Planas buvo patekti į geriausiųjų trejetą, tai iki finišo likus šimtui metrų, Mindaugas davė komandą sulėtinti tempą“, – po finišo juokavo A. Olijnikas.

„Taip ir buvo. Treneris įžvelgė taktinį pranašumą pusfinalyje, jeigu mes atrankos plaukime finišuosime pirmi arba treti. Yrėmės antri ir būtų kainavę labai daug pastangų iškovoti pirmą vietą. Todėl likus šimtui metrų pasakiau, kad atleidžiam tempą. Irklavom ramiau ir pataikėm finišuoti trečioje vietoje“, – sakė M. Maldonis.

„Pusfinalyje jau reikės irkluoti visu šimtu procentų, ten jau nepažaisi. Visi labai nori patekti į finalą ir jeigu kažkurioje vietoje prieš vėją bandysi pažaisti, trasos pabaigoje tau nepakaks galingumo išsilaikyti toje pačioje pozicijoje. Todėl koncentruosimės tik į savo takelį ir į finišą“, – tvirtino A. Olijnikas.

Penktadienį M. Maldonio ir A. Olijniko laukia du pusfinalio plaukimai. Be dviviečių varžybų, A. Olijnikas startuos ir vienviečių baidarių 1000 m nuotolyje. M. Maldonis kartu su Simonu Maldoniu, Artūru Seja ir Ignu Navakausku varžysis keturviečių baidarių 500 m distancijoje. Dviviečių kanojų 500 m pusfinalyje prie starto linijos stos Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas.

Visi pasaulio čempionato pusfinaliai vyks penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.