EUROLYGA 2023

UFC: patyręs brazilų vilkas – prieš beveik nepralaimintį amerikietį

Amerikietis Jamahalas Hillas per visą savo karjerą MMA (Mišrių kovos menų) varžybose patyrė tik vieną pralaimėjimą. Tačiau šį savaitgalį UFC narve jam lengva nebus – teks grumtis su labai patyrusiu brazilu Thiago Santosu.

Thiago Santosas (dešinėje).<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Thiago Santosas (dešinėje).<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2022, 2:52 PM, atnaujinta Aug 5, 2022, 2:53 PM

31 metų 193 cm ūgio J. Hillas vienintelį kartą suklupo pernai birželį, kai nusileido britui Paului Craigui. Praėjusioje akistatoje jis palaužė Johnny Walkerį iš Brazilijos, o dar anksčiau privertė pasiduoti australą Jimmy Crute‘ą, kuris užpernai nugalėjo lietuvių kilmės Didžiosios Britanijos kovotoją Modestą Bukauską.

Abu pastaruosius oponentus J. Hillas įveikė nokautu. MMA turnyruose amerikietis šventė 10 pergalių (6 nokautais). Šis sportininkas į UFC perėjo tik praėjusių metų pradžioje ir dabar sparčiai kopia reitingo laipteliais. UFC pussunkio svorio kategorijoje šiuo metu jis užima 10-ąją vietą.

38-erių 188 cm Th. Santosas gali pasigirti pergale prieš UFC žvaigždę lenką Janą Blachowiczių. Ir ne bet kokiu būdu, o nokautu. Tai nutiko 2019 metais. Tiesa, pastaruoju metu brazilas krito į duobę (4 nesėkmės per paskutines 5 kovas), bet iš jos pasiryžęs išsiropšti.

Brazilas tarp UFC pussunkio svorio kategorijos atstovų rikiuojasi šeštas. Šioje organizacijoje jis pradėjo kautis labai seniai – 2013-aisiais. Iki perėjimo į UFC Th. Santosas buvo laimėjęs aštuonias kovas iš devynių. Iš viso MMA varžybose jo sąskaitoje – 22 pergalės (net 15 nokautais), 10 nesėkmių. Brazilijos sportininkas pussunkio svorio kategorijoje grumiasi nuo 2018 metų. Prieš tai jis varžėsi vidutinio (iki 83,9 kg ) ir net pusvidutinio (iki 77,1 kg) ) svorio kategorijose.

Las Vegase šį savaitgalį nestigs ir daugiau dėmesio vertų įžanginių kovų. Pusvidutinio svorio kategorijoje santykius aiškinsis Brazilijoje gimęs JAV atstovas Vicente Luque ir amerikietis Geoffas Nealas. Pirmasis reitinge žengia šeštas, o antrasis – tryliktas. Sunkiojo svorio kategorijoje (iki 120,2 kg) japonų kilmės Brazilijos sportininkas Augusto Sakai bandys paklupdyti Moldovos kovotoją Sergejų Spivaką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.