EUROLYGA 2023

E. Butvilas po sudėtingos dvikovos ant skirtingų dangų tapo Lietuvos teniso čempionu

18-metis Edas Butvilas (ATP-1579) šeštadienį pirmą kartą tapo Lietuvos čempionu.

 E. Butvilas.<br> S. Čirbos nuotr.
 E. Butvilas.<br> S. Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-06 20:16, atnaujinta 2022-08-06 21:24

Teniso talentas iš Klaipėdos 3:6, 6:1, 7:6 (7:4) finale įveikė 28-erių Julių Tverijoną (ATP-1526).

Tenisininkams teko sužaisti neįprastą finalą. Trečiajame sete Edui pirmaujant 2:1 Vilniuje prasidėjo stiprus lietus ir finalą iš Sereikiškių parko bei grunto dangos buvo nuspręsta perkelti į SEB areną, kurioje kortai yra kietos dangos.

Prie netikėtų pasikeitimų sugebėjo prisitaikyti abu tenisininkai ir mače prireikė lemiamo „tie-break’o“. Jame kiek pajėgesnis buvo E.Butvilas, kuris iškovojo pirmąjį Lietuvos teniso čempionato trofėjų.

„Buvo labai smagu grįžti į Lietuvą ir žaisti puikiai surengtame Lietuvos čempionate. Aišku, orai šiek tiek sujaukė šią teniso šventę, tačiau esu labai patenkintas iškovojęs Lietuvos teniso čempiono titulą. Varžybų vietos ir dangos pakeitimas finalo viduryje nėra įprastas dalykas, nors man yra taip nutikę ir anksčiau.

Esu gerai pasirengęs fiziškai, o dar svarbiau ir tai, kad pastaruoju metu jaučiuosi sustiprėjęs psichologiškai. Manau, tai man ir padėjo geriau sužaisti svarbiais susitikimų su Tadu ir Juliumi momentais. Įveikiau tikrai patyrusius varžovus, parodžiau, kad galiu gerai sužaisti lemiamomis įtemptų mačų akimirkomis“, – po finalinio susitikimo kalbėjo naujasis Lietuvos teniso čempionas.

Moterų finale triumfavo Emilija Tverijonaitė. Ji finale 6:4, 6:2 įveikė bendraamžę Patriciją Paukštytę.

Dvejetų finale laimėjo broliai Aleksas ir Julius Tverijonai. Paskutinėje Lietuvos čempionato dvikovoje jie 7:6, 6:3 įveikė Pijų Reklevičių ir Justą Trainauską.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.