EUROLYGA 2023

Auksinis Henriko Žustauto startas – tapo Europos čempionu Buvo pateiktas protestas dėl finalo plaukimo

Vokietijos Miuncheno mieste vykstančiame Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate šeštadienį finaluose varžėsi net keturios lietuvių valtys. Ir lietuviai jau džiaugėsi dviem medaliais – auksu ir bronza. Europos čempiono titulą vyrų vienviečių kanojų 200 m sprinte iškovojo Henrikas Žustautas.

Henrikas Zustautas<br>Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos nuotr.
Henrikas Zustautas<br>Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos nuotr.
Henrikas Zustautas<br>„Scanpix” nuotr.
Henrikas Zustautas<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 20, 2022, 3:49 PM, atnaujinta Aug 20, 2022, 9:09 PM

Nors lietuvis į finalą pateko tik po papildomo pusfinalio plaukimo ir gavo kraštinį starto takelį, tai jam nesutrukdė tapti čempionu.

H.Žustautas finišavo per 39.832 sek. ir 0.062 sek. aplenkė ispaną Pablo Graną. Bronzą iškovojo lenkas Oleksijus Koliadychas (40.166).

Tačiau iki džiaugtis lietuviui kurį laiką buvo ankstoka, nes organizatoriai pranešė, kad dėl galutinių rezultatų buvo gautas protestas.

Nebuvo skelbiama, kas jį pateikė ir kokios priežastys, tačiau teisėjai jį nagrinėjo ir galiausiai paliko galioti visus rezultatus. Iškart buvo paskelbta, kad H. Žustautas yra Europos čempionas.

H.Žustautas šios rungties Europos čempionu tapo po penkerių metų pertraukos, o iš viso tai ketvirtas žemyno pirmenybių medalis šioje distancijoje:

2016 m. buvo iškovojęs sidabrą, 2017 m. – aukso, praėjusiais metais – bronzą. Pernai bronzą laimėjo ir dviviečių kanojų sprinte (kartu su Vadimu Korobovu).

Po to startavo ir Artūras Seja su Ignu Navakausku dviviečių baidarių 200 m rungties finale ir pelnė bronzos medalius. Net trys įgulos galvojo, kad kiekviena iš jų laimėjo auksą, tačiau patikrinus foto finišu buvo sudėliotos vietos.

Lietuviai nusileido auksą iškovojusiai Italijos įgulai (31.662) ir lenkų baidarininkams (31.673), kuriems atiteko sidabras.

Abi rungtys, kuriose lietuviai pelnė medalius,  nėra olimpinės.

Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, I.Navakauskas ir A.Seja vyrų keturviečių baidarių 500 m rungties A finale finišavo per 1 min. 21.121 sek. ir užėmė 6-ąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.