EUROLYGA 2023

Spalį Kaune kultūrizmo atstovai gali žengti pirmąjį žingsnį į „Mr. Olimpia“ varžybas

Lietuvos kultūrizmo federacijos prezidentas pirmasis Baltijos šalių istorijoje tapo aukščiausio lygmens kultūrizmo teisėju. Daugiau nei dešimties metų teisėjavimo tarptautinėse ir pasaulinėse kultūrizmo ir fitneso varžybose stažą turintis kaunietis Karolis Žilinskas tapo profesionalų lygos IFBB „Pro League“ ir „NPC Worldwide“ teisėju bei gavo IFFB „Pro League Pro“ kortą. Pataroji suteikia teisę teisėjauti lygos organizuojamose varžybose.

IFBB „Pro League“ direktorius Robinas Changas ir K. Zilinskas (dešinėje).<br> asmen.arch. nuotr.
IFBB „Pro League“ direktorius Robinas Changas ir K. Zilinskas (dešinėje).<br> asmen.arch. nuotr.
 Karolis Žilinskas<br> asmen.arch. nuotr.
 Karolis Žilinskas<br> asmen.arch. nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 20, 2022, 11:34 AM, atnaujinta Aug 20, 2022, 11:38 AM

Tai aukščiausia galima kultūrizmo ir fitneso varžybų teisėjo licenzija, kurios iki šiol nėra pavykę gauti nė vienam teisėjui Baltijos šalyse. Geriausi IFBB „Pro League“ teisėjai, turintys profesionalų kortą, gali būti kviečiami teisėjauti ir į prestižines profesionalų „Mr. Olympia“ varžybas, kurios yra laikomos svarbiausios profesionalų kultūrizmo ir fitneso atstovų varžybos pasaulyje.

Sporto pasaulyje teigiama, kad pastarųjų varžybų neoficialiu simboliu yra vadinamas Arnoldas Schwarzeneggeris – Austrijos ir JAV, aktorius, verslininkas, filantropas, politikas, buvęs sunkumų kilnotojas ir kultūristas.

Jis sunkumus pradėjo kilnoti būdamas 15 metų. Dvidešimties metų laimėjo „Mr. Universe“ titulą, o po to septynis kartus laimėjo „Mr. Olympia“ konkursą.

„Užmigti ant laurų nėra kada, tobulėti yra kur. Teisėjai, nors ir turintys profesionalių teisėjų kortas, ne visi yra kviečiami į turnyrus – tik geriausi. Sportininkų siekis patekti į „Mr. Olympia“ varžybas, tokį patį siekį turi ir teisėjai“ – teigė K. Žilinskas.

Šiai dienai Lietuvoje yra dar nedaug profesionalių sportininkų: D. Dvarionaitė, D. Barzinskas, L. Stalinkevičiūtė, T. Tumbrotas, V. Sosnovskis, kurie turi IFBB „Pro League pro“ kortas ir gali dalyvaut tik profesionalų varžybose, kurių pagrindinis siekis – „Mr. Olympia“ varžybos Las Vegaso scenoje.

Lietuviai pradėti kelią link IFBB „Pro League“ profesionalo vardo ir visų sportininkų siekiamybės – IFBB „Pro“ kortos galės Kaune spalio 2 dieną, kai vyks tarptautinės NPC „Worldwide“ varžybos „Power of the Knight“. Kiekvienos šios klasės absoliutūs nugalėtojai gaus specialius pakvietimus su apmokėtais dalyvio mokesčiais varžytis mėgėjų „Mr. Olympia pro qualifier“ varžybose Italijoje.

Jau iš ten kiekvienos klasės 3 sportininkai iškovos IFBB „Pro League pro“ kortas ir teisę siekti profesionalų lygoje kelialapio į „Mr. Olympia“ turnyre JAV.

Kaune vyksiančios varžybos yra atviros visiems sportininkams iš viso pasaulio – nereikia kitų sporto organizacijų, klubų ar trenerių sutikimų bei leidimų. Kaip ir pavasarį vykusiose varžybose, sportininkai rungsis 6 klasėse ir 22 kategorijose.

Varžybas pravesti atvyksta svečiai iš JAV, taip pat IFBB „Pro League“ teisėjai iš Italijos, Šveicarijos, Vokietijos, Lenkijos.

Sportininkų grimavimosi, makiažo, šukuosenų profesionalias paslaugas atlikti atvyks partneriai iš Vengrijos „Pro Tan Europe“. Varžybas ves vedėjas iš Ispanijos Gabrielis Opare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.