EUROLYGA 2023

Po bokso mūšio A. Joshua isterikuodamas sviedė nelaimėtą čempiono diržą, o ukrainietis O. Usykas apgynė savo keturis čempiono titulus

Šeštadienį Džidoje (Saudo Arabija) įvyko viena svarbiausių šių metų bokso kovų. Joje 35-erių ukrainietis Oleksandras Usykas (20–0, 13 nokautų) super sunkaus svorio kategorijoje teisėjų sprendimu (115–113, 113–115, 116–112) apgynė WBA (Super), IBF, WBO ir IBO sunkiasvorių pasaulio čempiono diržus ir antrą kartą revanšinėje kovoje įveikė 32-ejų britą Anthony Joshua (24–3, 22 nokautai). Taip pat ukrainietis iškovojo „The Ring“ žurnalo pasaulio čempiono vardą, kuris liko tuščias po Tysono Fury pasitraukimo iš sporto.

Įspūdingoje A. Joshua ir O. Usyko kovoje – ukrainiečio pergalė.<br> AFP/Scanpixn nuotr. 
Įspūdingoje A. Joshua ir O. Usyko kovoje – ukrainiečio pergalė.<br> AFP/Scanpixn nuotr. 
Įspūdingoje A. Joshua ir O. Usyko kovoje – ukrainiečio pergalė.<br> AFP/Scanpixn nuotr. 
Įspūdingoje A. Joshua ir O. Usyko kovoje – ukrainiečio pergalė.<br> AFP/Scanpixn nuotr. 
Įspūdingoje A. Joshua ir O. Usyko kovoje – ukrainiečio pergalė.<br> AFP/Scanpixn nuotr. 
Įspūdingoje A. Joshua ir O. Usyko kovoje – ukrainiečio pergalė.<br> AFP/Scanpixn nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 21, 2022, 8:36 AM, atnaujinta Aug 21, 2022, 12:17 PM

Nors pradžioje kur kas geriau atrodė britas, O.Usykas antrame raunde perėmė iniciatyvą. Aštuntame-devintame raunduose A.Joshua pabandė viską užbaigti rimtu puolimu, bet ukrainietis atsilaikė.

Specialistai tikino, kad devintame raunde ukrainietis buvo patyręs taip vadinamą „nokdauną stovint“, tačiau sugebėjo stovėti ant kojų ir galiausiai atsitiesė.

„Vienas teisėjas atidavė pergalę Anthony Joshua. Tuo ši kova skyrėsi nuo pirmosios. Šis mūšis buvo svarbus mano šaliai, mano komandai ir man asmeniškai. Aš boksavausi už visą savo šalį Ukrainą. Ir už pusę pasaulio.

Ši kova skyrėsi ir tuo, kad šiek tiek nerimavau, jog galiu nesusivaldyti su savo emocijomis. Ypač devintame raunde. Bet tai buvo netikėtumo elementas.

Aštuntąjame raunde Anthony akyse pamačiau, kad jis jaučiasi taip, lyg jau būtų laimėjęs. Aš pasakiau sau, kad negaliu sustoti. Ir, ačiū Dievui, aš turiu tą pergalę.

Skiriu tą pergalę visai Ukrainos liaudžiai, Ukrainos kariuomenui, kuri kaunasi. Šlovė Ukrainai. Ukraina laimės!“, – kalbėjo po kovos iš Krymo kilęs O.Usykas.

Po pralaimėtos kovos britas puolė į isteriją. Išgirdęs, jog pralaimėjo, čiupo čempiono diržus ir išmetė juos iš ringo. Vėliau A.Joshua priėjo prie ukrainiečio ir ėmė jam priekaištauti, kad neva jis nėra nusipelnęs laimėti, nėra stiprus kovotojas.

„Bokse laimi įgūdžiai. Bet tu nesi stiprus. Kaip mane nugalėjai? Aš turėjau charakterį. Bet O.Usykas yra velniškai geras kovotojas, tai tik emocijos. Prašau paploti jam kaip pasaulio sunkaus svorio čempionui.

Šis vaikinas yra fenomenalus talentas. Kiek diržų tu turi. Penkis? Kas tikrai vyksta Ukrainoje aš nežinau, bet žinau, kad tai, kas vyksta, yra negražu. Ukrainoje yra yra problemų. O.Usykas tokiomis aplinkybėmis tapo čempionu. Tai rimta“, – ringe tiradą išsakė A.Joshua, vis dėlto apsiraminęs ir sutikęs su teisėjų sprendimu.

Šios akistatos metu Oleksandras Usykas sugebėjo atlikti 712 smūgių, iš kurių 170 buvo tikslūs.

Tuo tarpu A.Joshua smūgiai buvo taiklesni, tačiau britas jų pataikė kur kas mažiau – 492/124.

Tiek O.Usykas, tiek A.Joshua yra Londono olimpiniai čempionai. Ukrainietis iškovojo auksą sunkaus svorio kategorijoje, o britas – super sunkaus svorio kategorijoje.

Teigiama, kad už šią kovą, kuri sulaukė milžiniško susidomėjimo, abu boksininkai gaus po 40 mln. JAV dolerių.

Kalbėdamas apie savo ateitį ir būsimas kovas, O.Usykas turėjo aiškią nuomonę, jog nori grumtis su dar vienu čempionu arba jis apskritai daugiau nežengs į ringą: „Esu tikras, kad Tysonas Fury nepasitraukė.

Esu įsitikinęs, kad jis nori su manimi kovoti, o aš noriu kovoti su juo. Jeigu ne su juo, aš daugiau nekovosiu. Tik Dievas žino, ar liksiu dėl to čempionu, ar ne“.

Lrytas.lt primena, kad Rusijos sukelto karo Ukrainoje pradžioje pats O.Usykas laikė ginklą rankoje ir gynė valstybę nuo okupantų, o akistata buvo perkelta dėl rusų invazijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.