EUROLYGA 2023

Skandalas teniso turnyre JAV: rusių pageidavimu buvo išvaryta Ukrainą palaikanti aistruolė

Sinsinatyje (JAV) vykusiame teniso turnyre užfiksuotas neįtikėtinas atsitikimas: reikalaujant Rusijos tenisininkėms iš tribūnų buvo išvaryta Ukrainos vėliava apsigaubusi sirgalė.

 Ukrainą palaikanti aistruolė buvo išvaryta.<br> Twitter nuotr.
 Ukrainą palaikanti aistruolė buvo išvaryta.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2022, 8:17 AM, atnaujinta Aug 23, 2022, 8:37 AM

Kai visas pasaulis dėl agresijos prieš Ukrainą šalina rusus iš varžybų, prestižiniuose teniso turnyruose Rusijos atstovai kovoja dėl milijoninių premijų – iššskyrus Vimbldoną, kuris susilaukė sankcijų dėl ryžtingo draudimo.

Šis incidentas Sisinatyje gali būti nagrinėjamas teisme, jei advokatai kreipsis dėl žodžio laisvės suvaržymo.

Sirgalė vardu Lola tvirtina, kad buvo priversta nusiimti Ukrainos vėliavą nuo pečių ir palikti tribūnas per WTA 1000 serijos turnyro mačą, kuriame žaidė rusės Anna Kalinskaja ir Anastasija Potapova.

„Išgirdau, kad tai negražu ir turiu nukelti vėliavą. Man buvo pasakyta, kad mano elgesys šokiravo Rusijos tenisininkus“, – pasakojo Lola JAV portalui „Local 12“.

Lola buvo apsigaubusi Ukrainos vėliava, o ant galvos jai buvo ukrainietiškas gėlių vainikas. Tylėdama ji stebėjo Rusijos moterų mačą.

Tai pamačiusi A.Potapova pasiskundė teisėjai, kuri pakilo nuo kėdės ir priėjo prie Lolos tikindama ją, kad jos elgesys yra netinkamas.

Epizodas pasklido po visą pasaulį ir sukelė daug emocijų.

Teniso gerbėja iki šiol piktinasi, kaip su ja elgėsi prestižinio turnyro organizatoriai: „Esame JAV, o ne Rusijoje.“.

„Man buvo pasakyta, kad mano elgesys šokiravo Rusijos tenisininkus. Aš pasakiau: „Nenusiimsiu vėliavos“. Taigi palaukėme kelias minutes. Tada žaidimas vėl buvo nutrauktas, o tada prie manęs priėjo apsaugininkas ir pasakė: „Ponia, aš iškviesiu policiją, jei neišeisite“, – pasakojo Lola.

Sirgalė paliko 8-ojo aikštyno tribūnus ir apėjo teniso kompleksą Sinsinatyje. Po 15 minučių prie jos priėjo tas pats apsaugos darbuotojas ir paprašė nuimti vėliavą arba palikti Sinsinačio kompleksą.

Jis kaltino ją „vėliavos dydžio pažeidimus“. Lola išėjo į automobilių stovėjimo aikštelę padėti vėliavos į automobilį.

„Western & Southern Open“ turnyro atstovai vėliau paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, kad „didesnės nei 18 x 18 colių (45 cm) vėliavos ar reklamjuostės yra draudžiamos“.

Tačiau Sinsinatyje daug kartų tribūnose buvo matyti didesnės – daugiausia Amerikos ir Serbijos – vėliavos.

WTA šio incidento nekomentuoja.

Labdaros organizacija „Cincy4Ukraine“, kurią įkūrė Sinsinatyje gyvenantys ukrainiečiai, susisiekė su civilinių teisių advokatu, kad sužinotų, ar nebuvo pažeistos Lolos teisės pagal JAV konstitucijos pirmąją pataisą. Ji draudžia riboti religijos, spaudos, žodžio, peticijų ir susirinkimų laisvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.