EUROLYGA 2023

Usainas Boltas siekia užpatentuoti žaibą vaizduojantį savo prekės ženklą

Sprinto legenda Usainas Boltas tikisi užpatentuoti savo garsiojo šventimo logotipą. Karjerą baigęs jamaikietis praėjusią savaitę pateikė paraišką JAV patentų ir prekių ženklų biurui.

Usainas Boltas..<br>AP/Scanpix nuotr.
Usainas Boltas..<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2022, 11:36 PM

Aštuoniskart olimpinis čempionas nori užpatentuoti atvaizdą, kuriame jis vaizduojamas „žaibo“ poza.

100 metrų ir 200 m bėgimo pasaulio rekordininkas planuoja naudoti atvaizdą ant daugelio daiktų, įskaitant drabužius, papuošalus, batus, restoranus ir sporto barus.

Paraiškos duomenimis, logotipas primena „vyro siluetą išskirtinėje pozoje, kai viena ranka sulenkta ir nukreipta į galvą, o kita ranka pakelta ir nukreipta į viršų“.

36-erių bėgikas pasitraukė iš lengvosios atletikos po 2017 metų pasaulio čempionato Londone ir vis dar yra greičiausias žmogus istorijoje.

„Atsižvelgiant į tai, kad U.Boltas dabar yra pasitraukęs iš sporto, logiška, kad jis sieks išplėsti savo verslo imperiją, – BBC citavo Vašingtone gyvenantį prekių ženklų teisininką Joshą Gerbeną. – Jo pergalės pozos siluetas atpažįstamas visame pasaulyje.

Ši prekių ženklo registracija leistų jam pačiam pasiūlyti paraiškoje išvardytas prekes arba licencijuoti teisę naudoti prekės ženklą trečiosioms šalims.“

Daugelis sportininkų žvaigždžių turi savo logotipus ir teises į atvaizdus, ​​o Rogerio Federerio RF ir Cristiano Ronaldo CR7 yra vieni populiariausių.

„Nike“ užregistruotas krepšinio legendos Michaelo Jordano siluetas yra bene garsiausias pasaulyje autorinis sporto ženklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.