EUROLYGA 2023

Europos čempionus pasveikinęs G. Nausėda ragina valstybę aktyviau imtis sporto politikos

Su Europos čempionais tapusiais Lietuvos sportininkais susitikęs prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad valstybė turi aktyviau imtis sporto politikos ir sporto valdymo sistemos pokyčių.

Europos čempionus pasveikinęs G. Nausėda ragina valstybę aktyviau imtis sporto politikos.<br> lrp.lt nuotr.
Europos čempionus pasveikinęs G. Nausėda ragina valstybę aktyviau imtis sporto politikos.<br> lrp.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2022, 1:58 PM

„Prezidentas pažymėjo, kad tam, jog Lietuvos aukšto meistriškumo sportininkai geriausiai galėtų atskleisti savo talentą, valstybė turi aktyviau nei iki šiol imtis sporto politikos ir sukurti patikimą sporto valdymo sistemą“, – rašoma po ketvirtadienį vykusio susitikimo Prezidentūros paskelbtame pranešime spaudai.

Šalies vadovas Prezidentūroje pasveikino plaukikę Rūtą Meilutytę, kuri iškovojo auksą 50 metrų krūtine nuotolyje, taip pat buvo pripažinta geriausia šių metų Europos čempionato plaukike, ir kanojininką Henriką Žustautą, Europos čempionato aukso medalį pelniusį 200 metrų individualiose varžybose.

Kiek anksčiau prezidentas telefonu pasveikino ceremonijoje dalyvauti negalėjusį, Europos čempionu tapusį disko metiką Mykolą Alekną.

„Jūsų pergalės ne tik garsina Lietuvos vardą pasaulyje, bet ir kiekvienam lietuviui teikia džiaugsmo, įkvepia pasididžiavimo savo šalimi. Labai ačiū Jums už tai, kad įveikdami visas kliūtis, nepaisydami kartais nepalankių aplinkybių Jūs tęsiate nelengvą, bet tokį garbingą pergalių kelią. Sveikiname, žavimės Jūsų atsidavimu, talentu ir pasiaukojimu ir linkime dar daugiau pergalių ateityje“, – pranešime sakė G. Nausėda.

Linkėdamas ir toliau garsinti Lietuvos vardą, šalies vadovas įteikė Lietuvos trispalvę R. Meilutytei, H. Žustautui ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentui Eimantui Skrabuliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.