EUROLYGA 2023

Lietuva turi pirmuosius velotrasų čempionus

Šeštadienį Alytuje pirmą kartą Lietuvoje surengtame „BTA Pump Track“ čempionate varžėsi daugiau 35 sportininkai ir mėgėjai iš visos Lietuvos.

Čempionato akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Čempionato akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Čempionato akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Čempionato akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Čempionato akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Čempionato akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Čempionato akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Čempionato akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Čempionato akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Čempionato akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 29, 2022, 9:32 AM

Lietuvos velotrasų čempionais tapo:

– Tomas Begol – riedučių čempionas;

– Mindaugas Jatkauskas (atvira klasė), Eimantas Zemlys (iki 18) ir Beata Valatkaitė (iki 14) – riedlenčių čempionai;

– Kajus Jasas (iki 18) ir Ugnius Platūksis (iki 14) – paspirtukų čempionai;

– Martynas Martinkevičius (atvira klasė) ir Ilja Firmovas (iki 18) – dviračių mėgėjų čempionai;

– Dviračių pro klasėje (iki 14) nugalėjo daugkartinis tarptautinių varžybų dalyvis Vytautas Šatas. Edvinas Subačius tapo čempionu iki 18 m. amžiaus grupėje.

Vyriausioje dviračių pro grupėje vyko labai įdomi ir įnirtinga kova. Lietuvos BMX lenktynių čempionas Gabrielius Pabijanskas varžėsi su latviu Anatolijs Bervjačonoks. Gabrielius nusileido latviui tik 0,32 sek skirtumu.

2019 m. Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI) įrašė velotrasų („pump track“) sportą į oficialių dviračių varžybų sąrašus. Taigi pasaulyje šios disciplinos varžybos vyksta jau ketverius metus. Taip pat ateityje yra norima šią dviračių sporto šaką įtraukti į olimpinių sportų sąrašus. Pirmą kartą Lietuvoje surengtas „BTA Pump Track“ čempionatas tapo pirmu žingsniu šioje naujoje tarptautinėje dviračių disciplinoje. Kita vertus, Alytuje surengtas čempionatas neapsiribojo tik dviratininkais. Trasa buvo atvira visoms priemonėms, turinčioms ratukus: riedlentėms, riedučiams, paspirtukams ir dviračiams. „Pump track“ specialioje, kalnuotoje velotrasoje besivaržantys sportininkai turėjo galimybę apvažiuoti keturis ratus. Greičiausias ratas buvo lyginamas su kitais tomis pačiomis priemonėmis važiuojančių sportininkų rezultatais. Greičiausiai apvažiavęs ratą – laimėjo Lietuvos čempiono vardą.

„Šio tipo varžybos, kur dalyviai kalniukų trasose – velotrasose, lenktyniauja patys su savimi yra itin patrauklios, nes jose gali dalyvauti visos priemonės, turinčios ratukus. Taip pat visos amžiaus grupės. „BTA Pump Track“ čempionato metu jauniausias dalyvis buvo vos 12 metų amžiaus ir važiavo paspirtuku. Vyriausias – 35 metų amžiaus ir važiavo riedlente. Tai nuostabus būdas vaikus nuo mažens įtraukti į aktyvias veiklas, paskatinti judėti ir, žinoma, visus jaunus ir vyresnius sujungti į artimą ir linksmą bendruomenę“, – sakė „White Rose“ festivalio, kurio metu vyko čempionato varžybos, organizatorius Edminas Dabušinskas.

„Apie šį renginį, kartu su Lietuvos dviratininkais svajojome jau kelis metus. Šalyje augant velotrasų infrastruktūrai žinojome, kad galiausiai ateis laikas surengti „BTA Pump Track“ čempionatą. UCI kelia griežtus saugumo reikalavimus velotrasoms ir kol kas Lietuvoje tik „Velosolutions“ trasos šiuos reikalavimus atitinka. Labai džiaugiamės kartu su partneriais „Velosolutions“ galėdami prisidėti prie Lietuvos dviračių kultūros augimo ir surengti aukščiausius kokybės bei saugumo reikalavimus atitinkančias varžybas“, – sakė Boris Jonas Kuzmas draudimo bendrovės BTA marketingo ir viešųjų ryšių vadovas. Renginį organizavo Alytaus jaunimo centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.