EUROLYGA 2023

Lietuvos čempionu šaulys tapo Latvijoje

Savaitgalį didžiulėje Viesakų šaudykloje vykusiame atvirame Latvijos ir Lietuvos šaudymo į skraidančius taikinius pagal sportingo taisykles čempionate iš lietuvių geriausiai sekėsi vilniečiui Virgilijui Grybei. Tapęs Lietuvos čempionu, jis bendroje užėmė antrąją vietą.

 Virglijus Grybė<br> A.Striaušos nuotr.
 Virglijus Grybė<br> A.Striaušos nuotr.
 Virglijus Grybė<br> A.Striaušos nuotr.
 Virglijus Grybė<br> A.Striaušos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 29, 2022, 5:45 PM

„Sąlygos buvo puikios, tik labai karšta. Taikiniai buvo sudėtingi, tą rodo ir rezultatai. Tačiau tai normalu, nes sportingo varžybos yra sudėtingesnės nei „Compak Sporting“.

Lietuvoje kol kas neturime šaudyklų, kuriose galėtume rengti sportingo varžybas, artimiausia šaudykla – Latvijoje. Tad ir Lietuvos sportingo čempionatus tenka rengti Viesakuose. Džiaugiuosi, tapęs Lietuvos sportingo čempionu“, – sakė V. Grybė, vadovaujantis Vilniuje įsikūrusiai „VG Shooting Academy“ šaudymo akademijai.

Daugelio tarptautinių varžybų nugalėtojas V. Grybė per dvi dienas numušė 172 iš 200 taikinių, išdėstytų 700 hektarų plote. Pirmąją vietą bendroje įskaitoje iškovojo estas Emilis Juhtas (181 taškas), trečiąją – kitas Estijos šaulys Veikko Tihvanas (171). Lietuvis Jonas Pakalniškis bendroje įskaitoje užėmė 6 vietą (166 taškai, antroji vieta Lietuvos čempionate). Lietuvos čempionato prizininku tapęs Tomas Sujeta dešimtąją vietą bendroje varžybų įskaitoje pasidalijo su estu Maariu Svetersu (155). Iš viso tarp 90 šaulių iš trijų Baltijos valstybių ir Suomijos lietuvių buvo 27.

Antroje pagal pajėgumą B grupėje triumfavo lietuvis Alvydas Striauša, numušęs 151 taikinį. Antrąją vietą užėmė Vilius Urbonas (149). Moterų varžybose antrąją vietą užėmė Gabija Stanislovaitytė (100), nusileidusi patyrusiai latvei Ivetai Tilei (145).

„Visuomet smagu čia atvykti ir pasirungti su geriausiais regiono šauliais. Tačiau labai norėtųsi, kad ir Lietuvoje greičiau atsirastų tokia šaudymo bazė. Juolab, kad šaudymas į skriejančius taikinius Lietuvoje tikrai populiarėja“, – sakė V. Grybė, pats treniruojantis įvairaus amžiaus šaulius ne tik Lietuvoje.

Sportingo rungties dalyviai šaudo į skriejančius taikinius įvairaus reljefo teritorijoje, o taikinio skrydis šauliui parodomas tik vieną kartą, treniruočių nebūna. Tai – sudėtingesnė rungtis už taip pat labai populiarią „Compak Sporting“.

Šaudymas į skriejančius taikinius, dar vadinamas šaudymu į molinius balandžius, susideda iš keliolikos įvairių rungčių, kai į specialiais aparatais paleistus taikinius, pagamintus iš trapios ekologiškos medžiagos, yra šaudoma lygiavamzdžiu šautuvu, užtaisytu smulkiais šratais.

Lietuvos sportingo federacija šiuo metu vienija pustrečio šimto įvairaus amžiaus šaulių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.