EUROLYGA 2023

Skirtas papildomas finansavimas tarptautinėms aukšto meistriškumo sporto varžyboms

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skyrė finansavimą dar 9-ioms tarptautinėms aukšto meistriškumo sporto varžyboms, kurias Lietuvoje organizuoja šalies sporto šakų federacijos ir organizacijos. Joms 150 tūkst. eurų paskirstyti konkurso būdu.

Skirtas papildomas finansavimas tarptautinėms aukšto meistriškumo sporto varžyboms<br>G.Bitvinsko nuotr.
Skirtas papildomas finansavimas tarptautinėms aukšto meistriškumo sporto varžyboms<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2022, 12:06 PM

Iš 9 finansavimą gavusių tarptautinių varžybų daugiausia – 26 tūkst. eurų – skirti Lietuvos kultūrizmo ir kūno rengybos federacijos organizuojamam Tarptautinės kultūrizmo federacijos (IFBB) „FitModel“ 2022 pasaulio čempionatui. Jis spalio pradžioje vyks Vilniuje.

Valstybės finansavimas taip pat skirtas gruodį Kaune vyksiančioms 2023 m. pasaulio U20 ledo ritulio čempionato antro diviziono varžyboms (skirti 25 tūkst. eurų), jau įvykusiems tarptautinių dviračių plento varžybų „Baltic chain tour 2022“ I etapui (25 tūkst. eurų), Europos beisbolo čempionato kvalifikacijos varžyboms (15 tūkst. eurų), Pasaulio ukrainiečių tautinių imtynių čempionatui (13 tūkst. eurų) ir kitoms tarptautinėms varžyboms.

Lietuvos sporto federacijos bei neįgaliųjų sporto organizacijos ministerijos kasmet skelbiamame konkurse gali gauti dalinį finansavimą einamaisiais metais vykstančioms tarptautinėms aukšto meistriškumo sporto varžyboms.

Varžybos turi atitikti nustatytas sąlygas: būti įtrauktos į atitinkamos tarptautinės ar kontinentinės sporto šakos federacijos oficialų sporto varžybų kalendorių, būti tokios sporto šakos ar sporto šakos disciplinos, kurios tarptautinė sporto šakos federacija yra pripažinusi Pasaulinį antidopingo kodeksą.

Į valstybės finansavimą pretenduojančios varžybos turi vykti Lietuvoje ir gali būti skirtos suaugusiųjų, jaunimo, jaunių ir (ar) jaunučių amžiaus grupėms, jas skirstant pagal tarptautinės sporto šakos federacijos amžiaus grupes. Varžybose turi dalyvauti ne mažiau kaip keturių šalių rinktinės komandinių žaidimų sporto šakose, individualiose sporto šakose – ne mažiau kaip aštuonių šalių atstovai.

Minimali vienam projektui skiriama suma siekia 5 tūkst. eurų. Ne mažiau kaip 10 proc. nuo numatytos sąmatos projekto įgyvendinimui turi skirti patys jo vykdytojai.

Šįmet tai antrasis tarptautinių aukšto meistriškumo sporto varžybų finansavimo konkursas. Pirmojo metu 29-ioms varžyboms paskirstyti šiek tiek daugiau nei 750 tūkst. eurų iš valstybės biudžeto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?