EUROLYGA 2023

„Juodųjų diržų“ pamokos Europos graplingo čempionato dalyviams

Praėjusią savaitę Palangoje buvo surengta tradicinė tarptautinė graplingo stovykla, kurios metu du braziliškojo džiudžitsu juodų diržų treneriai ir du graplingo juodų diržų savininkai vedė treniruotes septyniasdešimčiai kovinio sporto entuziastų, tarp kurių nemaža dalis ruošiasi Panevėžyje vyksiančiam Europos graplingo čempionatui.

Graplingo stovykloje du braziliškojo džiudžitsu juodų diržų treneriai  dalinosi patirtimi.
Graplingo stovykloje du braziliškojo džiudžitsu juodų diržų treneriai  dalinosi patirtimi.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2022, 5:28 PM

„Didžiausias mūsų laimėjimas – dalyviai ir jų darbo etika, fantastiško lygio treneriai ir geras oras. Aukšto lygio treneriai išugdo aukšto lygio sportininkus, o šiemet net iš kolegų užsienyje dėl trenerių lygio sulaukėme komplimentų“, – sakė Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Adrijus Kupstas.

Šiemet į stovyklą susirinko nemažai jaunųjų 12 – 17 metų imtynininkų, kuriems tai buvo paskutinė rimta pasiruošimo stovykla prieš Senojo žemyno čempionatą.

„Kai kuriems vaikams sportas dar tik prasideda, tačiau mes visada akcentavome, kad federacijos pagrindinis tikslas – vaikai. Kai jų yra, iškart aišku, kad turėsime ateitį.

Be abejo, džiaugiamės besistengiančiais ir 30 ar 40 metų sportininkais, bet tai nėra tas pats, kas dirbti su dvylikamečiu ar penkiolikmečiu. Kaip ir minėjau, visas federacijos akcentas yra vaikai, kuriems sudaromos sąlygos tobulėti, o vėliau jie atsilygina Lietuvos garsinimu visame pasaulyje“, – kalbėjo A.Kupstas.

Po dvi treniruotes kasdien turėjusiems dalyviams buvo didinamas krūvis ir tik paskutinę stovyklos dieną vėl sumažintas. Anot federacijos prezidento, po treniruočių dalyviai aprangas nuo prakaito gręždavo.

„Būtent, dalyviai tiek išeikvodavo jėgų, kad buvo šlapi iki negalėjimo. Mus tai džiugina, nes, akivaizdu, kad neveltui darome tai, ką darome. Norėjome, kad krūviai būtų tokie, kokie leistų pasiruošti rimtoms varžyboms. Kadangi artėja Europos čempionatas, ieškojome geriausių būtų, kaip paruošti dalyvius jam. Ištvermė, technika... visi komponentai buvo paleisti ir tikrai neatmestinai“, – sakė A.Kupstas.

Europos graplingo čempionatas Panevėžyje bus surengtas spalio 8 dieną. Prieš metus lietuviai analogiškame turnyre triumfavo didžiule persvara. Šiemet keliamas tikslas – pakartoti praėjusių metų rezultatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.