EUROLYGA 2023

Gera pradžia tolimojoje Limoje – lietuvių plaukikų estafetė iškovojo bronzą

Antradienį Peru sostinėje Limoje prasidėjęs 8-asis FINA pasaulio jaunimo plaukimo čempionatas lietuviams klostosi sėkmingai. Jau pirmąją varžybų dieną mūsų šalies sportininkai pasipuošė bronzos medaliais komandinėje vaikinų estafetėje 4 x 100 m laisvuoju stiliumi.

 Plaukikai iškovojo bronzą.<br> LPF nuotr.
 Plaukikai iškovojo bronzą.<br> LPF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2022, 9:00 AM, atnaujinta Aug 31, 2022, 9:10 AM

Pirmasis iš lietuvių čempionatą pradėjo Tomas Lukminas. 17-metis panevėžietis vaikinų 400 m plaukimo l. stiliumi rungtyje kiek daugiau nei 4 sek. pagerino savo asmeninį rekordą ir užtikrintai laimėjo trečiąjį atrankos plaukimą, artimiausią varžovą pranokęs 1,38 sek. Lietuvis pirmavo visos distancijos metu, o nuotolį įveikė per 4 min. 3,19 sek.

Arti asmeninio šios rungties rekordo buvo ir 18-metis klaipėdietis Danielis Kvederis. Penktajame atrankos plaukime dalyvavęs lietuvis finišavo septintas ir užfiksavo 4 min. 0,49 sek. rezultatą.

Bendroje įskaitoje D. Kvederis užėmė 14-ą, o T. Lukminas – 17-ą vietą tarp 44 dalyvių.

Į finalą pateko aštuoni geriausiai pasirodę plaukikai. Vietą finale garantavo 3 min. 55,59 sek. rezultatas. Atrankos lyderiu tapo brazilas Stephanas Steverinkas (3:50.24).

Savo rytinį pasirodymą lietuviai skambiai užbaigė vaikinų estafetėje 4 x 100 m l. stiliumi. Čia Daniilas Pancerevas, Kirilas Stepanovas, Tomas Lukminas ir Rokas Jazdauskas laimėjo savo kvalifikacinį atrankos plaukimą ir nusileidę tik Rumunijos komandai (3:19.28) antruoju rezultatu (3:21.28) pateko į finalą.

Finale lietuviai buvo dar greitesni, tačiau greičiau plaukė ir varžovai. Nepaisant aršios konkurencijos, mūsiškiai su užduotimi susitvarkė puikiai. D.Pancerevas, K. Stepanovas, T. Lukminas ir R. Jazdauskas estafetę įveikė per 3 min. 20,41 sek. ir Lietuvai iškovojo bronzos medalius.

Auksas atiteko Rumunijos komandai (3:18.84) su čempionatų rekordą pagerinusiu Davidu Popoviči priešakyje, o sidabrą iškovojo prancūzai (3:20.29).

Pasaulio jaunimo čempionatas yra svarbiausios FINA rengiamos jaunųjų plaukikų varžybos, vykstančios kas dvejus metus nuo 2006-ųjų. Nors šis čempionatas puiki proga iškilti naujoms plaukimo žvaigždėms, čia ne kartą varžėsi ir jau tituluoti pasaulio plaukikai.

Tarp bene ryškiausių šių metų dalyvių – 2022 m. pasaulio bei Europos čempionas 17-metis rumunas D. Popoviči.

Šis čempionatas turėjo įvykti dar 2021 m. Kazanėje (Rusija), bet dėl tarptautinio sporto kalendoriaus pasikeitimų ir Tokijo olimpinių žaidynių perkėlimo į 2021 m. vasarą svarbiausios jaunimo varžybos buvo nukeltos į 2022 m. Po Rusijos karinės invazijos į Ukrainą FINA čempionatą Kazanėje atšaukė.

Lietuvos plaukimo federacija primena, kad pasaulio jaunimo čempionų titulus yra pelnę Rūta Meilutytė (2013 m.) ir Andrius Šidlauskas (2015 m.).

Iki šių varžybų Limoje per visą istoriją pasaulio jaunimo čempionatuose Lietuvos plaukikai buvo iškovoję 10 medalių. Prizininkais anksčiau taip pat yra tapę Giedrius Titenis, Danas Rapšys, Povilas Strazdas ir Eva Gliožerytė.

Čempionatas tęsis šešias dienas iki sekmadienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.