EUROLYGA 2023

UFC narve susikaus aukščiausio lygio sunkiasvoriai

Cyrilas Gane‘as – prieš Tai Tuivasą. Šie garsūs UFC sunkiasvoriai šeštadienį aiškinsis santykius Paryžiuje.

 Tai Tuivasa<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Tai Tuivasa<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2022, 11:16 AM

Šiuo metu prancūzas C. Gane‘as sunkiojo svorio kategorijos (iki 120,2 kg) reitinge užima pirmąją vietą, o australas T. Tuvasa – trečiąją. Bekompromisį susirėmimą rugsėjo 3 dieną tiesiogiai rodys „TV3 Sport“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“. Transliacijos pradžia itin patogiu Europos žiūrovams laiku– 22.00 val. Iš pradžių bus parodyta keletas įžanginių kovų.

32 metų 196 cm ūgio 112 kg svorio C. Gane‘as dar neseniai buvo užsijuosęs pasaulio čempiono diržą. Jį Prancūzijos sportininkas laimėjo prieš metus, kai nokautavo amerikietį Derricką Lewisą.

Tiesa, šiemet sausį C. Gane‘as titulą prarado, kai po atkaklios kovos nusileido buvusiam savo treniruočių partneriui kamerūniečiui Francisui Ngannou. Tai buvo pirmasis prancūzo pralaimėjimas UFC narve ir apskritai MMA (Mišrių kovos menų) varžybose. Jo sąskaitoje – 10 pergalių (4 nokautai). Anksčiau C. Gane‘as užsiiminėjo kikboksu ir laimėjo visas 13 kovų. Šis kovotojas į UFC perėjo tik prieš dvejus metus.

29 metų 188 cm 120 kg T. Tuivasa UFC turnyruose buvo patyręs tris nesėkmes iš eilės, bet dabar triumfavo penkiose kovose paeiliui. Visose jose Australijos atstovas varžovus pasiuntė į nokautą. Iš 14-os laimėtų kovų MMA turnyruose T. Tuivasa net 13 sykių nokautavo oponentus. Praėjusioje akistatoje Australijos sportininkas sudorojo D. Lewisą, prieš tai – žinomą Brazilijos kovotoją Augusto Sakai.

Kaip ir C. Gane‘as australas anksčiau buvo kikboksininkas. Jis pasižymi triuškinamu smūgiu. Beje, Australijos kovotojas labai originaliai švenčia pergales – iš bato geria alų. Pastarąjį kartą T. Tuivasa nesėkmę patyrė seniai – 2019-ųjų spalį. Tada jis turėjo pripažinti Moldovos atstovo Sergejaus Spivako pranašumą. Įdomu tai, kad T. Tuivasa pirmą kartą gyvenime lankysis Europoje. Iki tol jis yra kovojęs tik Australijoje, JAV ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Iš įžanginių kovų dėmesio centre – australo Roberto Whittakerio ir italo Marvino Vettori akistata. Tai bus vidutinio svorio kategorijos (iki 83,9 kg) mūšis. Buvęs pasaulio čempionas R. Whittakeris šios kategorijos UFC reitinge rikiuojasi pirmas, o buvęs pretendentas į nugalėtojo titulą M. Vettori – antras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.