EUROLYGA 2023

Įspūdingos kelionės pabaiga – S. Williams su ašaromis akyse tarė „sudie“ tenisui

23 „Grand slam“ titulai, 319 savaičių būnant pirmąją rakete ir buvimas teniso ikona tiek korte, tiek už jo ribų. Taip galima apibūdinti amerikietė Sereną Williams (WTA-605), kuri „US Open“ turnyrė tarė paskutinį „sudie“ tenisui.

 S. Williams<br> AP/Scanpix nuotr.
 S. Williams<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 3, 2022, 8:34 AM, atnaujinta Sep 3, 2022, 9:03 AM

Trečiajame „Grand slam turnyro etape S.Williams 5:7, 7:6 (7:4), 1:6 nusileido australei Ajlai Tomljanovič (WTA-46) ir pralaimėjimu baigė savo įspūdingą karjerą.

40-metė tenisininkė paskutinį profesionalų turnyrą nusprendė sužaisti namuose – JAV. Teniso ikona taip pat varžėsi ir dvejetuose, kur rungtyniavo su savo seserimi Venus Williams. Tiesa, jų pasirodymas baigėsi jau pirmajame rate.

Paskutinį S.Williams mačą stebėjo sausakimšas „Arthur Ashe“ stadionas, kuris talpina 23 tūkst. 771 žiūrovus.

A.Tomljanovič iškovojus pergalę tapo aišku – S.Williams teniso kortuose neišvysime. Į ašaras puolė ne tik tenisininkė, tačiau ir dalis ją palaikyti susirinkusių žiūrovų.

Tenisininkei buvo leista atsisveikinti su savo fanais stadiono viduryje. S.Williams savo kalboje dėkojo fanams ir tėvams, o išskirtinę padėką skyrė sesei S.Williams.

„Nebūčiau Serena, jeigu nebūtų Venus. Ačiū tau Venus! Ji vienintelė priežastis, dėl ko Serena Williams egzistuoja“, – su riedančiomis ašaromis seseriai dėkojo Serena.

V.Williams savo karjerą pradėjo 1995 metais, kai jai tebuvo 14 metų. Nuo to laiko amerikietė iškovojo 73 titulus, iš kurių 23 buvo „Grand slam“ titulai, laimėjo 4 olimpinius aukso medalius, o vien iš turnyrų užsidirbo beveik 100 mln. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.