EUROLYGA 2023

Jaunieji penkiakovininkai N. Chmieliauskas ir U. Kabelinskas – pasaulio čempionai

„Sąžiningai pasakysiu, tikėjau, kad galime iškovoti aukso medalius“, – pasakė ir tuoj pat susijuokė jaunasis penkiakovininkas Nojus Chmieliauskas, kartu su Ugniumi Kabelinsku pasaulio jaunių (U19) čempionate iškovojęs aukso medalį vaikinų estafetėse.

 N.Chmieliauskas ir U.Kabelinskas tapo pasaulio jaunimo čempionais.
 N.Chmieliauskas ir U.Kabelinskas tapo pasaulio jaunimo čempionais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2022, 7:36 PM

Italijoje vykstančio pasaulio U19 šiuolaikinės penkiakovės čempionato vaikinų estafetėse lietuvaičiai buvo geriausi fechtavimo rungtyje (262 taškai), plaukime surinko 299 taškus, o „Laser Run“ rungtyje – 555 taškus.

Iš viso N.Chmieliausko (treneris Artūras Kalininas) ir U.Kabelinsko (treneris Paulius Aleksandravičius) sąskaitoje – 1116 taškų. Sidabras atiteko jauniesiems prancūzams (1106), bronza – korėjiečiams (1102).

„Tikėjomės, – linktelėjo galva U.Kabelinskas. – Buvome prieš pirmenybes sugalvoję tokį norą. Viskas išsipildė“.

U.Kabelinskas prisipažino, kad ne viskas puikiai sekėsi fechtavimo rungtyje, tačiau džiaugėsi, kad plaukime atsipirko atiduotos visos pastangos.

„Fechtavimas? Per viduriuką. Nepasisekė su keliais dūriais. Plaukime atidaviau visas jėgas, kurių dar reikėjo pasilikti bėgimui, – pasakojo U.Kabelinskas. – O bėgimo ir šaudymo rungtyje sekėsi tikrai gerai“.

Šįkart jau linktelėjo N.Chmieliauskas: „Man sekėsi lygiai taip pat“.

„Šis medalis reiškia, kad esame stiprūs, o paslaptis paprasta – nuolatinė disciplina ir sugebėjimas vengti ir mokytis iš savo ankstesnių klaidų! Tai leidžia puikiai pasirodyti tarptautinėse varžybose“, – sakė U.Kabelinskas.

Tuoj pat savo porininką papildė N.Chmieliauskas: „Kai esame geri draugeliai, komandoje dirbti nesunku. Puikiai sutariame, gerai vienas kitą suprantame, nuolat vienas kitam padedame ir patariame“.

„Tik plaukime nesigirdi, kaip vienas kitą palaikome. Bet žinome, kaip abiems vienodai sunku vandenyje, palaikymą tikrai jaučiame, – pridūrė U.Kabelinskas. – Bet po plaukimo rauname iš visų jėgų bėgimo ir šaudymo rungtyje“.

Priminsime, kad liepą Europos jaunių čempionato estafetėse U.Kabelinskas ir N.Chmieliauskas buvo treti, tačiau varžybų taisyklės neleido ant prizininkų pakylos lipti dviem tos pačios rinktinės komandoms – Džastinas Jasiulevičius ir Lukas Gaudiešius tuomet iškovojo sidabrą.

Primename, kad pasaulio jaunių (U19) ir jaunučių (U17) pirmenybės Italijoje prasidėjo šiandien (rugsėjo 4 d.) ir baigsis rugsėjo 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.