EUROLYGA 2023

„US Open“ laimėjęs C. Alcarazas tapo jauniausia pirmąja pasaulio rakete

Niujorke baigėsi „US Open“ turnyras, o jį laimėjęs 19-metis Carlosas Alcarazas savo pavardę įsirašė į istorijos vadovėlius, tapdamas jauniausia pasaulio pirmąja rakete. C.Alcarazas (ATP-1) finale 6:4, 2:6, 7:6 (7:1), 6: 3 įveikė 23-ejų norvegą Casperą Ruudą (ATP-2).

 C. Alcarazas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 C. Alcarazas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2022, 7:40 AM, atnaujinta Nov 28, 2022, 11:55 AM

Pasauliui stebint finalą, ispanas kamuoliuką mušė sprogstama jėga ir pademonstravo įspūdingą žaidimą prie tinklo, laimėdamas 34/45 (76 proc.) taškų. „Arthur Ashe“ stadione norvegas nesugebėjo pasipriešinti ispanui. 19-metis žaidė agresyviai ir atlaikęs spaudimą ketvirtajame sete po 3 valandų ir 20 minučių iškovojo 51-ąją sezono pergalę.

Jaunasis ispanas iškart po pergalės krito ant žemės, o susirinkę žiūrovai jį palaikė taip, lyg jis būtų kortų šeimininkas.

„Tai kažkas, apie ką svajojau nuo vaikystės. Būti numeriu 1 pasaulyje, būti „Didžiojo kirčio“ čempionu yra tai, dėl ko tikrai labai sunkiai dirbau“, – per apdovanojimų ceremoniją sakė C.Alcarazas. „Dabar sunku kalbėti, turiu daug emocijų. Tai yra kažkas, ką aš bandžiau pasiekti. Visas sunkus darbas, kurį nuveikiau su savo komanda ir šeima. Man tik 19 metų, visi sunkūs sprendimai buvo susiję su mano tėvais ir mano komanda. Tai kažkas, kas man tikrai ypatinga“.

C.Alcarazas laimėjo tris iš eilės penkių setų mačus ir pasiekė savo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ finalą. Korte praleidęs 20 valandų ir 19 minučių per 6 rungtynes pakeliui į finalą, tačiau jis nerodė nuovargio, kad nugalėtų C.Ruudą.

„Nėra laiko pavargti paskutiniuose „Didžiojo kirčio“ etapuose... Turite būti pasiruošę ir atiduoti viską, ką turite viduje. Dėl to labai sunkiai dirbu“, – sakė ispanas.

Ispanijos talentui atiteko 2000 ATP reitingo taškų ir 2,6 mln. JAV dolerių, tuo tarpu C.Ruudas už žaidimą finale gavo 1200 ATP reitingo taškų ir 1,3 mln. JAV dolerių.

C.Alcarazas turnyrą pradėjo būdamas 4-ąja pasaulio rakete, tačiau užbaigė tapdamas numeriu 1. 19-metis tapo jauniausiu tenisininku, pasiekusiu tokį pasiekimą (19 metų, 4 mėnesiai). Iki šiol jauniausiu geriausiu pasaulio žaidėju buvo australas Lleytonas Hewittas (20 metų, 9 mėnesiai).

Nuostabų šuolį atliko ir C.Ruudas. Norvegas iš 7-osios reitingo pozicijos pakilo į 2-ąją.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė, Danijilas Medvedevas nukrito į 4-ąją vietą, o 3-oje pozicijoje įsitaisė ispanas Rafaelis Nadalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.