EUROLYGA 2023

MTB dviračių maratono taurės nugalėtojai – Eimantas Gudiškis ir Ernesta Tubytė

Sekmadienį Vilniuje vyko trečiasis MTB dviračių maratonų taurės etapas, po kurio paaiškėjo sezono nugalėtojai. Tiek etapo, tiek bendros įskaitos čempionais tapo „Colibri Cycling“ komandos atstovai Eimantas Gudiškis bei Ernesta Tubytė.

 Ernesta Tubytė<br> Ž.Kavaliauskienės nuotr.
 Ernesta Tubytė<br> Ž.Kavaliauskienės nuotr.
 Eimantas Gudiškis.<br> Ž.Kavaliauskienės nuotr.
 Eimantas Gudiškis.<br> Ž.Kavaliauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 12, 2022, 6:04 PM

Lietuvos čempionas E.Gudiškis laimėjo visus tris etapus, artimiausią varžovą aplenkdamas bent 3 minutėmis. Vilniuje jam iššūkį bandė mesti antras finišavęs Justinas Biekša („Colibri Cycling“) bei trečią vietą užėmęs Domas Manikas („Impuls Racing Team“).

„Esu kažkada laimėjęs keturis MTB etapus iš penkių, bet ne tame esmė, kiekvienais metais vis nauja istorija. Pradžioje sezono nežinojau, kaip čia bus, bet tiek Anykščiuose, tiek Ignalinoje jaučiausi tikrai gerai. Apskritai šiemet jaučiu, kad turiu gerą formą. Tiesiog važiuoju ir stengiuosi tą išnaudoti“, – džiaugėsi E.Gudiškis.

Varžybos Vilniuje vyko lyjant lietui, tad dviratininkams teko atsargiau įveikti tam tikras trasos vietas. Elito grupės vyrai varžėsi 64 km trasoje, o moterys – 42 km.

„Visada smagu laimėti namų trasoje, kur žinai kiekvieną posūkį. Nemažai čia esu važinėjęs ir treniravęsis, tai turime tikrai didelį pranašumą. Aišku, kai iškrenta tokios oro sąlygos, tai dažniausiai nevažiuojame į tokią trasą, nes labai slidu ir labai valgosi visas inventorius.

Šiandien buvo, kad važiuoji ir nežinai tos trasos. Nors kaip ir žinai, kaip imti tuos posūkius, bet kai slidu, viskas kardinaliai keičiasi.

Šiaip gerai jaučiausi, po pirmo rato pamačiau, kad labai greitai dyla stabdžių kaladėlės. Supratau, kad nenoriu pasilikti iki paskutinio rato ir reikia bandyti kažkur atitrūkti, kad galėčiau turėti savo trajektoriją, kur mažiau reikėtų stabdyti“, – komentavo E.Gudiškis.

Šį pavasarį pajėgiausias Lietuvos MTB dviratininkas dalyvavo prestižinėse „Cape Epic“ kalnų dviračių varžybose Pietų Afrikos Respublikoje (PAR), kurios laikomos tarsi dviračių sporto Dakaro raliu. Ilgas sezonas sportininkui jau eina į pabaigą, tačiau kitąmet šiose varžybose E.Gudiškis dalyvauti neketina.

„Čia turbūt buvo mano vienas paskutinių startų šiemet. Sezonas ilgas, man jis prasidėjo gana anksti. Kovo mėnesį turėjome varžybas Pietų Afrikoje. Dabar pailsėsiu, o jei atšils orai, gal dar kažkur sudalyvausiu.

Bet nebekelsiu sau maksimalių tikslų, savo malonumui pasivažinėsiu, – sakė E.Gudiškis. – Ar sugrįšiu į „Cape Epic“?

Kitais metais tai tikrai ne, nes mums vien ruoštis išvažiuoti teko pusantrų metų, tiek biudžeto prasme, tiek logistikos, šeimos reikalai, atostogos ir taip toliau.

Sustartavome istoriniame starte, dabar turbūt reikės sėsti po sezono ir galvoti naują avantiūrą, ką dar galima išbandyti.“

Dramatiškai klostėsi kova dėl MTB dviračių maratonų taurės bendros įskaitos čempionės titulo tarp moterų. Po pirmo etapo lydere buvo Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė, po antrojo – olimpietė Daiva Tušlaitė-Ragažinskienė, tuo tarpu įsimintiną pergalę iškovojo Ernesta Tubytė, triumfavusi paskutiniame etape, o kituose dviejuose finišavusi antra.

„To nesuvokiu, net nežinau, ar būčiau galėjusi tą sapnuoti, man tai kažkas vau. Neįtikėtina, neturiu žodžių“, – dėl pergalės bendroje įskaitoje džiūgavo E.Tubytė.

Tiesa, laimėti Vilniaus etape „Colibri Cycling“ ekipos dviratininkė tikėjosi. Antra finišavo Viltė Kriaučiūnaitė („Dviratai-Daistatus“), trečia – Gabrielė Andrašiūnienė (SK S-Sportas).

„Pergalės iš tikrųjų paslapčia labai tikėjausi, kadangi tai yra namų trasa. Labai norėjau laimėti. Tikriausiai pirmą kartą per visą savo karjerą, kada važiuoju MTB varžybose, etape pavyko laimėti pirmą vietą. Emocijos vau, dar pačiai sunku patikėti. Esu labai laiminga“, – sakė E.Tubytė.

Po varžybų praėjus daugiau nei valandai sportininkė vis dar drebėjo iš šalčio. Tačiau, pasak jos, varžybų metu apniukęs oras netrukdė, o varžybos palankiai klostėsi nuo pat pradžių.

„Buvo šalta psichologiškai, lyja, šlapia, slidu – nuteikia pati emocija. Šalta nebuvo, nepaisant to, kad dabar drebu, bet adrenalinas daro savo, o po varžybų atšąlame.

Pačios varžybos buvo ganėtinai palankios, nes pavyko turėti ganėtinai gerą startą, iškart pasigauti stipresnę grupelę ir su ja nuvažiuoti. Griūčių nemačiau, bet pačiai teko vienoje sudalyvauti.

Tiesiog nuslydau, pamečiau grupę ir pusę antro rato važiavau viena. Džiugina, kad pavyko išlaikyti atotrūkį ir kažkaip finišuoti“, – komentavo E.Tubytė.

Iš viso MTB dviračių taurės etapuose dalyvavo daugiau nei 2 tūkst. šio sporto entuziastų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.