EUROLYGA 2023

„Hockey Punks“ komandos namuose laukia dar vienas išbandymas

Šiandien Vilniuje „7bet – Hockey Punks“ OHL Baltijos ledo ritulio lygos pirmenybėse susitinka su sėkmingai čempionatą pradėjusia Latvijos jaunimo rinktinės pagrindu sudaryta Rygos „HS Riga“ komanda.

 „Hockey Punks“ komandos namuose laukia dar vienas išbandymas<br> hockeypunks.lt nuotr.
 „Hockey Punks“ komandos namuose laukia dar vienas išbandymas<br> hockeypunks.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-15 11:29, atnaujinta 2022-10-11 11:45

„Pankai“ po pirmųjų dviejų rungtynių savo sąskaitoje turi iškovoję vieną pergalę. Vilniuje 7:5 nugalėta Rygos „Prizma“ komanda, o savaitgalį pralaimėta 1:7 praėjusio sezono Latvijos čempionų Jelgavos „Zemgale“ ledo ritulininkams. Tuo tarpu šiandienos varžovai kol kas laimėję abi savo dvikovas – Kaune rezultatu 5:1 įveikti varžovai iš „Kaunas City“ ir net 8:1 sutriuškinta vilniečiams jau pažįstama „Prizma“ komanda.

Bendrų Lietuvos ir Latvijos pirmenybių startas mūsų šalies klubams kol kas sunkus – su pirmenybių favoritais lygiai kovoti kol kas dar nepavyksta, o ir prieš vidutiniokus pergales pasiekti nėra lengva.

Tačiau, turint omenyje, kad mūsų šalies atstovai dėl ledo trūkumo pasiruošimą pradėjo vėliau už latvius metų pabaigoje tikimąsi geresnių rezultatų.

Kalbėdamas apie šio vakaro dvikovą „7bet – Hockey Punks“ vyriausiasis treneris Mindaugas Kieras teigė, kad siekiant nesuteikti erdvės greitiems varžovų žaidėjams reiks geros komandinės gynybos.

„Žaisime pilna sudėtimi, esame gerai pailsėję ir kovingai nusiteikę. Žaisti namų aikštėje mums visada yra šventė. Varžovą jau teko matyti kovojant su kitomis komandomis, todėl esame juos pasiaanalizavę. Jie greiti, labai techniški, gerai organizuoti.

Visose aikštės vietose turime kovoti padedant vienas kitam, kad varžovai turėtų kuo mažiau laisvės žaisti vienas prieš vieną. Prie jų vartų turime būti veržlūs, uždirbti pražangų, už kurias turime bausti juos įvarčiais. Vidurinėje aikštės zonoje negalime prarasti ritulių, tada neleisime jiems pasinaudoti greičio pranašumu“.

Palyginus su praėjusiais metais ženkliai pasikeitė Lietuvos čempionų Vilniaus „7bet – Hockey Punks“ sudėtis. Dėl Baltijos lygos nuostatų nebeliko trijų legionierių iš Baltarusijos, taip pat komandą paliko dalis vyresnių žaidėjų. Sunkią traumą vasarą patyrė geriausias Lietuvos pirmenybių vartininkas Simas Baltrūnas – plyšus kelio kryžminiams raiščiams jis iščiuožti ant ledo galės tik ateinantį sezoną. Jo vietą užėme Ukrainos rinktinės vartininkas Sergii Pysarenko. Taip pat komandą papildė du latviai – pernai Liepojos klube rungtyniavęs puolėjas Toms Tilla bei gynėjas iš Daugpilio Jegors Mateiko.

Po šiandienos rungtynių namuose „7bet – Hockey Punks“ šeštadienį kovos išvykoje Daugpilyje, o kitą savaitę Turkijos Stambule laukia tarptautinės ledo ritulio federacijos IIHF Kontinentinės taurės turnyro kovos, kurių pirmajame etape Lietuvos čempionai kovos su Turkijos, Ispanijos ir Belgijos pirmenybių nugalėtojais.

Rungtynių pradžia „Pramogų arenoje“ – 19 val. 30 min. Bilietus galima įsigyti www.hockeypunks.lt arba arenos kasoje prieš rungtynes. Siekiant išvengti stovėjimo eilėse organizatoriai rekomenduoja atvykti anksčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.