EUROLYGA 2023

„Hockey Punks“ turėjo pripažinti OHL taškų vis dar nepraradusios komandos pranašumą

Ketvirtadienį ledo ritulio lygoje į dar vieną akistatą su kaimyninės Latvijos ekipa stojo Vilniaus „Hockey Punks“ komanda.

„Hockey Punks“ komanda.<br> hockey.lt nuotr.
„Hockey Punks“ komanda.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2022, 11:24 PM

Vilniaus „Pramogų“ arenoje iššūkį „pankams“ metė pralaimėjimų iki tol dar nepatyrusi „HS Riga“ komanda. Favoritų statusą prieš rungtynes turėję svečiai iš Rygos kovodami dėl pergalės turėjo gerokai pavargti, tačiau galiausiai iš Lietuvos išvyko iškovoję pergalę 3:1.

Susitikimas „Hockey Punks“ ledo ritulininkams prasidėjo nesėkmingai: Lietuvos čempionai sužaidus kiek daugiau nei dvi minutes į savo vartus praleido pirmąjį įvartį. Ataką sėkmingai užbaigė Karlis Andersonas (02:27, rez. perd. Gintas Šnepstas).

Po pelnyto įvarčio „HS Riga“ atstovai ir toliau aktyviai rezgė atakas prie vilniečių vartų, bet per likusią pirmojo kėlinio dalį Latvijos sostinės ledo ritulio mokyklos atstovai nebepasižymėjo, nepaisant to, jog kartą ritulys sudrebino vartų konstrukciją.

Antrojo kėlinio startas buvo beveik identiškas: trečiąją kėlinio minutę svečiai siuntė ritulį į „Hockey Punks“ vartus. Šį kartą tai padarė Valteris Niedrajis (22:15, rez. perd. K. Andersonas, Aleksas Elianas Ļeonovas).

Tiesa, praleidę įvartį šiame kėlinyje vilniečiai sugebėjo ir patys atsakyti keletu pavojingų išpuolių, bet tiek ir šeimininkų, tiek ir svečių pastangos buvo bergždžios – daugiau įvarčių šio kėlinio metu žiūrovai neišvydo.

Jau prasidėjus trečiajam kėliniui „Hockey Punks“ ilgam įsitvirtino oponentų aikštės zonoje, kol galiausiai iki tol nepriekaištingai vartus gynusio „HS Riga“ vartininko gynybą iš arti pralaužė Edgaras Rybakovas (44:31, rez. perd. Ilja Četvertakas).

Pasižymėję vilniečiai dar aktyviau metėsi į puolimą siekdami išlyginti rezultatą, o Rygos klubo žaidėjams ir toliau šiame kėlinyje dažniau laiką teko leisti prie savo vartų.

Visgi, „pankų“ išpuoliams pritrūko tikslumo, o akistatai artėjant prie pabaigos „HS Riga“ pasinaudojo sumaištimi prie lietuvių vartų ir ritulys trečią kartą rungtynėse suspurdėjo „Hockey Punks“ vartų tinkle. Įvartis įskaitytas Kristeriui Andersonui (55:39, rez. perd. Raivis Strazdinšas, Karlis Nauris Česlis).

Iki susitikimo pabaigos likus mažiau nei trims minutėms „HS Riga“ pirmą kartą susitikime pažeidė taisykles, o pasinaudodamas galimybe „Hockey Punks“ treneris Mindaugas Kieras vartininką pakeitė šeštu aikštės žaidėju bei taip susikūrė dirbtinę dvigubą kiekybinę persvarą.

Beveik visą šią atkarpą Lietuvos atstovai kūrė progas prie rygiečių vartų, bet pasižymėti jiems nepavyko ir rungtynės baigėsi Latvijos klubo triumfu.

Po pralaimėjimo „Hockey Punks“ treneris Mindaugas Kieras pabrėžė, jog komanda puikiai laikėsi rungtynių plano, o nesėkmę lėmė dėl klaidų praleisti įvarčiai.

„Varžovų komanda greita, mes tai žinojome ir stengėmės kaip galima labiau sumažinti jų greitą puolimą. Kadangi iš greitų atakų įvarčių nepraleidome, manau, kad mums tai pavyko.

Visgi, praleidome įvarčius poziciniame puolime, teks juos peržiūrėti, nes tokių įvarčių mes nenorėtume praleisti. Tiesiog paprastose situacijose neišlaikėme žaidėjo.

Mūsų komanda nuo pat pradžių buvo užsivedusi, jėgų rezervą išlaikėme iki pat galo ir kai rungtynių pabaigoje reikėjo paspausti varžovus kovojant dėl pergalės, mes taip ir padarėme. Turėjome tikrai realių progų išlyginti rezultatą ir mūsų planas toks ir buvo: labiau kreipti dėmesį į gynybą rungtynių pradžioje bei surengti savo spurtą rungtynių pabaigoje“, – apie rungtynes kalbėjo vilniečių klubo treneris.

„HS Riga“ trenerio Olego Sorokino teigimu, jo komanda gerai žaidė pirmuosius du kėlinius, bet trečiajame kėlinyje daugiau patirties sukaupę vilniečiai perėmė iniciatyvą ir galėjo išlyginti rezultatą.

„Mano manymu sužaidėme du gerus kėlinius – pirmąjį ir antrąjį, todėl nusipelnėme persvaros, kuri galėjo būti ir dar didesnė.

Ilgą laiką leidome varžovų zonoje, bet mums sunkiai sekėsi pelnyti įvarčius – gerai žaidė varžovų vartininkas, sunkiai dirbo oponentų gynyba. Visgi, trečiajame kėlinyje mūsų jaunesni žaidėjai, galbūt pagalvojo, jog jau laimėjo rungtynes, o labiau patyrę vilniečiai mus spaudė, susikūrė daugiau progų ir netgi galėjo išlyginti rezultatą. Džiaugiamės, kad viskas taip baigėsi ir tikiuosi, jog mes pasimokysime iš šių rungtynių“, – pripažino O. Sorokinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.