EUROLYGA 2023

Jaunimo neformaliojo švietimo asociacija: „Salės nuomos kaina tampa neįkandama būrelius lankančių vaikų tėvams“

Beprotiškai kylant energetikos kainoms, vaikų ir jaunimo neformaliojo švietimo asociacija oficialiu raštu kreipėsi į vyriausybines organizacijas dėl sumažinto devynių procentų PVM tarifo, kuris sporto salių, arenų ar stadionų savininkams leistų išgyventi per šildymo sezoną žiemą.

Jaunimo neformaliojo švietimo asociacija: „Salės nuomos kaina tampa neįkandama būrelius lankančių vaikų tėvams“<br>balzekastennis.lt nuotr.
Jaunimo neformaliojo švietimo asociacija: „Salės nuomos kaina tampa neįkandama būrelius lankančių vaikų tėvams“<br>balzekastennis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2022, 11:01 AM

„Šių metų sausio – kovo mėnesiai parodė, kad sąskaitos už šildymą bei elektrą viršijo visus rekordus, tačiau visi matome, kad tai nebuvo rekordai. Ar tai pabaigos pradžia, kai visas gaunamas pajamas teks atiduoti elektros ir šildymo tiekėjams?

Neformalusis švietimas nėra verslas, nėra gaunamas pelnas. Infrastruktūros išlaikymas yra brangus dalykas, o ypač sporto salių ar dengtų stadionų. Stadiono ar sporto salės nuomos kaina šiandien tampa neįkandama sporto būrelius lankančių vaikų tėvams.

Asociacija kreipėsi į ministerijas prašydama imtis priemonių, kad būtų išvengta sporto salių uždarymo, kad vaikai turėtų galimybę toliau gauti sporto/sveikatinimo paslaugas prieinamomis kainomis, taip pat labai tikimės, kad Vyriausybės turi planą, kaip galėtų būti sustabdytas rekordinis kainų augimas“, – sakė asociacijos direktorė Neringa Juškienė.

Dar karantino metu sportas buvo viena iš labiausiai nukentėjusių sričių. Galime prisiminti, kad paskelbus nepaprastąją padėtį, sporto klubai buvo pirmieji uždaryti ir paskutiniai atidaryti.

„Tuomet dvejus metus negalėjome normaliai vykdyti veiklos, tad stipriai nukraujavome. Dabartinis elektros kainų šokas arenų nuomininkams paprasčiausiai yra nepakeliama našta, o ta devynių procentų PVM lengvata būtų, tarsi, gelbėjimosi ratas“, – sakė Balžeko teniso akademijai vadovaujantis Arūnas Balžekas.

Pirmoji į prašymą sureagavo Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija. Pastarajai vaikų ir jaunimo neformaliojo švietimo asociacijos prašymas atrodo logiškas ir pagrįstas.

„Dabartinė ekonominė situacija – sparčiai kylančios energijos kainos, aukštas infliacijos lygis, sunkumai persiorientuojant į atsinaujinančią energetiką ir panašūs iššūkiai – tik dar labiau apsunkina įmonių finansinę padėtį ir gyvybingumą. Atsižvelgiant į tai, Ministerija ir toliau laikosi savo anksčiau išsakytos pozicijos bei siūlo Lietuvos Respublikos finansų ministerijai dar kartą apsvarstyti galimybes pratęsti PVM lengvatą vieneriems metams meninei, pramoginei ir poilsio organizavimo veiklai, kas leistų minėtoms įmonėms stabilizuoti savo veiklą šiuo itin sudėtingu laikotarpiu“, – rašoma ministerijos atsiųstame atsakyme.

Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei Lietuvos Respublikos finansų ministerija savo pozicijos dar neišsakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.