EUROLYGA 2023

Įspūdinga 15-mečio G. Mackelio pergalė Lenkijos profesionalių golfo žaidėjų varžybose

Pirmadienį „Lisia Polana“ golfo aikštyne baigėsi Lenkijos profesionalių golfo žaidėjų turo paskutinės varžybos „PGA Polska Championship“, kuriame kartu varžėsi tiek mėgėjai, tiek profesionalai.

 Giedrius Mackelis tapo nugalėtoju.<br> LGF nuotr.
 Giedrius Mackelis tapo nugalėtoju.<br> LGF nuotr.
 Giedrius Mackelis tapo nugalėtoju.<br> LGF nuotr.
 Giedrius Mackelis tapo nugalėtoju.<br> LGF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 12:47 PM

Golfo mėgėjai varžėsi dėl pasaulio reitingo (WAGR) taškų, o profesionalai – dėl piniginių prizų.

Tiesiog puikiai šiose varžybose pasirodė Lietuvos atstovai. 15-metis Giedrius Mackelis ne tik apgynė čempiono titulą tarp mėgėjų, bet ir pasidalino pirmąją vietą bendroje įskaitoje su profesionalu iš Lenkijos Maxu Saluda.

Abu šie sportininkai per tris dienas atliko po 217 smūgių (PAR +1). Įdomu tai, kad M. Saluda pirmavo po pirmų dviejų dienų ir iki pat paskutinės duobutės finalinę dieną. Visgi paskutinėje duobutėje lenkas padarė klaidą ir išnaudojo net septynis smūgius.

Tuo tarpu keturiais smūgiais finišavęs G. Mackelis sugebėjo išlyginti rezultatą. Formaliai lietuvis būtų tapęs čempionu ir bendroje įskaitoje dėl geresnio paskutinio raundo, tačiau oficialiai sportininkai varžėsi tik tarp profesionalų arba tarp mėgėjų.

„Tai paskutinės mano varžybos šiais metais ir jos vertos daug WAGR taškų. Tikėjausi sužaisti gerai, bet kaip sužais kiti, prognozuoti negalėjau. Labai smagu užbaigti sezoną geru pasirodymu. Žaidžiau labai stabiliai, o man tai yra svarbiausia. Paskutinės dienos pradžioje išlyginau rezultatą su M. Sałuda, bet jis padarė keletą birdie (PAR -1) ir vėl išsiveržė į priekį.

Paskutinėje duobutėje jis laiminėjo trimis smūgiais, bet paskutinėje ridenimo zonoje (green) padarė keturis ridenimus, o aš išsaugojau PAR, įridendamas iš trijų metrų. Visada iš priešininkų tikiuosi, kad jie numuš patį geriausią smūgį, todėl likus penkioms minutėms iki raundo pabaigos, maniau kad liksiu antroje vietoje“, – pasakojo G. Mackelis.

Mėgėjų įskaitoje G. Mackelis antrąją vietą užėmusį ispaną Ivaną Ponsdomenechą aplenkė 5 smūgiais.

Puikią trečiąją vietą užėmė kitas jaunas lietuvis Kajus Pacauskas (PAR +14). Jo rezultatas bendroje įskaitoje su profesionalais buvo aštuntas.

G. Mackelio teigimu, itin aukštų rezultatų Lenkijoje nebuvo dėl sudėtingų oro sąlygų.

„Niekam nepavyko užbaigti turnyro su minusiniu rezultatu. Oro sąlygos visą turnyrą buvo blogos, o ypač paskutinę dieną, kai oro temperatūra nepakilo virš 8 laipsnių bei visą laiką smarkiai lijo ir pūtė 20 km/val. vėjas. Laukas yra ganėtinai siauras, visur aplinkui aukšta žolė ir maži medeliai, po kuriais numušęs, dažnai turi su baudos smūgiu kamuolį išsimesti į šoną. Ridenimo aikštelės labai mažos ir banguotos“, – kalbėjo G. Mackelis.

Beje, praėjusiais metais tarp visų dalyvių G. Mackelis buvo antras, nusileidęs tik olimpiečiui lenkui Adrianui Meronkui.

„Praėjusiais metais čia buvo geresnis oras. Šiemet nepadėjo ir tai, kad prieš pat varžybas peršalau, skaudėjo gerklę, buvo užsikimšus nosis. Praeitais metais labiau sekėsi. Labai daug ilgų smūgių numušiau arti duobutės, tai leido išsaugoti rezultatą, nes i dažnai būdavau ilgose žolėse arba po medeliais.

Šį kartą žaidžiau daug stabiliau ir taikliau. Pataikiau daug pirmų smūgių nuo starto aikštelės ir smūgių į ridenimo aikšteles. Ridenau puikiai. Toks žaidimas gal yra mažiau „efektingas“, bet žymiai malonesnis man“, – su pernykščiu pasirodymu Lenkijos čempionate lygino Lietuvos golfo talentas.

Lenkijos čempionato profesionalų grupėje ketvirtąją vietą užėmė Gediminas Markevičius (+10). Jis tik šiame sezone perėjo į profesionalus. Kitas profesionalas Juozapas Budrikis (+15) liko septintas.

Penktasis Lietuvos atstovas Gediminas Mackelis tarp mėgėjų užėmė devintąją poziciją.

Iš viso čempionate varžėsi 65 žaidėjai iš Lenkijos, Lietuvos, Čekijos, Ispanijos ir Pietų Afrikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.