EUROLYGA 2023

D. Kazickas apie unikalią vasarą ir geriausią šalies rezultatą vandenlenčių sporto istorijoje

Lietuvos vandenlenčių čempionui Domantui Kazickui ši vasara išties buvo unikali. Laimėtos visos trys „2 LINES“ varžybos Lietuvoje bei pasiektas TOP-16-ukas prestižinėse „Red Bull Wakeduel“ varžybose. Tai – geriausias rezultatas mūsų šalies vandenlenčių sporto istorijoje.

 Domantas Kazickas.<br> L.Borotinsko nuotr.
 Domantas Kazickas.<br> L.Borotinsko nuotr.
 Domantas Kazickas.<br> L.Borotinsko nuotr.
 Domantas Kazickas.<br> L.Borotinsko nuotr.
 Domantas Kazickas.<br> L.Borotinsko nuotr.
 Domantas Kazickas.<br> L.Borotinsko nuotr.
 Domantas Kazickas.<br> L.Borotinsko nuotr.
 Domantas Kazickas.<br> L.Borotinsko nuotr.
 Domantas Kazickas.<br> L.Borotinsko nuotr.
 Domantas Kazickas.<br> L.Borotinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 22, 2022, 11:13 AM

„Manau, kad prie tokių rezultatų labiausiai prisidėjo tai, kad žiemą buvau išvykęs mėnesiui į Tailandą. Po to dvi savaites treniravomės Turkijoje. Mano pasiruošimas buvo mėnesiu anksčiau nei Lietuvoje atsidarė vandenlenčių parkai. Kitas dalykas – nebuvo didelės pertraukos tarp plaukimų. Jeigu yra penkių mėnesių pertrauka – tai po to ganėtinai sunku įsivažiuoti“, – pasakoja Lietuvos čempionas.

Vandenlenčių entuziastas neslepia, kad prie tokių rezultatų prisidėjo tiek patirtis, tiek psichologinis pasiruošimas: „Varžybose jau išmokau susitvarkyti su jauduliu, o tai šiame individualiame sporte yra labai svarbu.“

Pasak D. Kazicko, kaip ir įprasta kiekvienam profesionalui – itin svarbu prižiūrėti savo kūną – apšilimas prieš ir po, įvairūs tempimo pratimai padeda išvengti netikėtų traumų. O ir pats žiemos metu drauge su kinezterapeutu plušėjo sporto salėje.

Jaunimas – ateitis

Nors į Lietuvą jau atėjo ruduo, vandenlenčių entuziastas sako, kad plaukikai vis dar nenoriai palieka sparčiai populiarėjančius vandenlenčių parkus. Tiesa, įprastus vasaros kostiumus keičia hidrokostiumai ir pirštinės.

„Plaukti dar tikrai galima. Žinoma, žmonių jau mažiau, bet tiems, kurie tuo užsiima profesionaliai – pats tas treniruotis. Naudojame hidrokostiumus, todėl ir kritimai mažiau skaudūs ir plaukti dar galėsime ilgai“, – sako „Betsafe“ bendrovės remiamas sportininkas.

Lietuvos čempionas džiaugiasi, kad į vandenlenčių parkus vis dažniau užsuka jaunimas, todėl ir Lietuvos čempionato lygis kasmet tik auga. Ir kaip pats juokauja, nors vis sunkiau tampa apginti čempiono vardą, tačiau jaunimas – šio sporto ateitis.

„Jeigu lygintume prieš penkerius metus Lietuvą ir Latviją, tai kaimynai buvo kur kas stipresni. Bet per tuos metus užaugome ir mes. Tikiu, kad po kokių ketverių metų galėsime puikiai pasirodyti ir Europoje organizuojamose varžybose“, – pasakoja Lietuvos čempionas. – „Džiaugiuos, kad šis sportas ir toliau kryptingai populiarėja – vis daugiau žmonių išbando ir toliau tęsia treniruotes.

Dėl puikios vandenlenčių parkų infrastruktūros Lietuvoje, trenerių kompetencijos, treniruočių stovyklų turime pačias geriausias sąlygas treniruotis visame pasaulyje.

Šį sezoną pačiam teko nemažai prisidėti ne tik prie stovyklų ir treniravimo, bet ir prie mėgėjų „Rookie Challenge“ varžybų organizavimo. Susirinko rekordinis dalyvių skaičius, todėl net neabejoju, kad kelerių metų bėgyje turėsime pasaulinio lygio sportininkų.“

Džiaugiasi pasiekimais

Dar pavasarį vienu iš pagrindinių Domanto partneriu tapo „Betsafe“ bendrovė, kuri stengiasi padėti augti talentingoms šalies sporto žvaigždėms.

„Remiame įdomius projektus ir iššūkių siekiančius sportininkus. Lietuvoje dažnai nėra remiamos ir dėmesio nesulaukia nišinės sporto šakos, kurios yra žinomos nedideliam žmonių ratui. Mūsų siekis tapti savotišku remiamų sportininkų talismanu, kurio dėmesys ir parama pastūmėtų į geriausiųjų elitą.

Labai džiaugiamės Domanto pasiekimais šią vasarą ir tikimės, kad ateinanti bus dar geresnė“, – kalbėjo įmonės vykdantysis direktorius Aurimas Šilys.

Bendrovė jau ne vienerius metus remia Lietuvos krepšinio lygą („Betsafe-LKL“), pasaulio kikbokso čempioną Sergejų Maslobojevą, taip pat Lietuvos nacionalinę vyrų krepšinio rinktinę. Šiais metais taip pat tapo generaliniu pajėgiausios šalies futbolo komandos – Vilniaus „Žalgirio“ rėmėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.