EUROLYGA 2023

Trys Lietuvos komandos varžysis Baltijos moterų ledo ritulio lygoje

Šį sezoną net trys Lietuvos moterų komandos dalyvaus Baltijos moterų ledo ritulio lygoje. Pirmenybės startavo jau praėjusį savaitgalį, o po kelių dienų savo pirmąsias rungtynes lygoje sužais ir lietuvės.

 Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė.<br> hockey.lt nuotr.
 Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2022, 2:55 PM

2022–2023 metų sezone Lietuvos, Latvijos ir Estijos moterų ledo ritulio komandos varžysis Baltijos lygoje, kurioje komandos bus suskirstytos į du divizionus.

Su stipriausiomis kaimynų komandomis pirmą kartą varžysis Lietuvos moterų rinktinės kandidačių pagrindu sudaryta komanda. Tuo tarpu antrajame pagal pajėgumą divizione savo jėgas išbandys jungtinė „HC Klaipėdos“ ir „Hockey Stars“ komanda bei Sostinės ledo ritulio akademijos mergaičių komanda.

Kartu su Lietuvos moterų rinktine A divizione varžysis dar penkios komandos: kartu su keturiais Latvijos klubais – „Laima“, „HS Riga“, „L&L Hope“ ir „SHK Lauvas/Prizma“ iššūkį lietuvėms mes ir Estijos rinktinė. Tuo tarpu B divizione dviejų lietuviškų komandų laukia „L&L Gold“, „Laima 2“, „SHK Ozolnieki“, „SHK Tukums“ ir „Talsu Hokeja Klubs“ ledo ritulininkės.

„Pagrindinis dalyvavimo Baltijos moterų lygoje tikslas – formuoti nacionalinę rinktinę ir ruoštis pasaulio čempionatui Rumunijoje. Kovodamos su stipresnėmis varžovėmis lygoje tikimės įgauti daugiau žaidybinės praktikos.

Tarp į komandos sąrašą įtrauktų 34 ledo ritulininkių, yra ir užsienyje žaidžiančių žaidėjų, o jos prie komandos prisijungs jei tik turės tam galimybę“, – prieš sezono startą kalbėjo Lietuvos rinktinės vadovė Eglė Kulikauskaitė.

A grupėje šešios komandos rungsis trijų ratų sistema bei sužais po 15 rungtynių. 7 iš šių susitikimų planuojami surengti Elektrėnuose. Pasibaigus reguliariam sezonui keturios stipriausios lygos komandos kovo mėnesį varžysis atkrintamosiose varžybose, kurias vainikuos finalo serija.

Mūsų šalies atstovėms sezonas startuos jau rugsėjo 24–25 dienomis, kai Lietuvos rinktinė vyks į Rygą ir žais su „HS Riga“ bei „L&L Hope“ komandomis. Spalį komandos laukia dar dvi išvykos, o pirmosios rungtynės namuose vyks spalio 29–30 dienomis.

Baltijos lygoje Lietuvos rinktinę sezono metu treniruos nacionalinės rinktinės trenerio asistentai Mauras Baltrukonis ir Raimondas Štrimaitis. Planuojama, kad spalį prie komandos prisijungs ir vyriausias nacionalinės moterų rinktinės treneris Berndas Haakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją