EUROLYGA 2023

Nepavargstantis: Kenijos bėgikas E. Kipchoge Berlyne pagerino pasaulio maratono rekordą

Kenijos bėgikas Eliudas Kipchoge'as sekmadienį pagerino savo paties maratono pasaulio rekordą ir triumfavo Berlyno maratone.

 Eliudas Kipchoge'as.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Eliudas Kipchoge'as.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2022, 1:05 PM, atnaujinta Sep 25, 2022, 1:17 PM

Afrikietis įveikė 42 km 195 m per ​​2 val. 1 min. 9 sek. ir nukirpo pusę minutės nuo savo ankstesnio pasaulio geriausio rezultato, kuris buvo pasiektas Vokietijos sostinėje prieš ketverius metus.

37-erių bėgikas dabar yra laimėjęs 15 iš 17 savo karjeros maratonų, įskaitant du olimpinius triumfus ir 10 pagrindinių titulų prestižinėse varžybose.

Sekmadienį jis ėmė iškart bėgti žaibišku tempu miesto centre debesuotą dieną. Tik keletas bėgikų galėjo neatsilikti nuo E.Kipchoge'o, kurio tempą palaikė grupė specialiai pasamdytų bėgikų.

E.Kipchoge'as pamažu atsikratė praėjusių metų nugalėtojo Guye Adolos, bet kitas etiopas Andamlakas Belihu atsisakė pasiduoti net kai jie įveikė pusiaukelę per mažiau nei valandą.

A.Belihu pagaliau atkrito įveikus maždaug 27 kilometrų ribą, o E.Kipchoge toliau siekė rekordo.

Praėjusiais metais Tokijo žaidynėse triumfavęs E.Kipchge'as šiemet kovo mėnesį vykusiame Tokijo maratone savo pasaulio rekordui nusileido tik kiek daugiau nei minutę.

Bet Berlyne viskas pavyko geriau.

Po paskutinio 500 metrų sprinto pro miesto legendinius Brandenburgo vartus spindintis E.Kipchoge kirto finišo liniją, kad įtvirtintų savo, kaip vieno geriausių visų laikų bėgikų, statusą.

Kitas Kenijos atstovas Markas Koriras finišavo antras, atsilikęs 4 min. 49 sek.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.