EUROLYGA 2023

Palangoje prasidėjo Europos kurčiųjų badmintono čempionatas

Sekmadienį Palangoje prasidėjo Europos kurčiųjų badmintono čempionatas – didžiausias metų kurčiųjų sporto įvykis Lietuvoje. Patyrę sportininkai dėl medalių varžysis 9-ąjį kartą, jaunimas iki 19 metų – 2-ąjį.

 Lietuvos kurčiųjų badmintono rinktinė.<br> A.Četkausko nuotr.
 Lietuvos kurčiųjų badmintono rinktinė.<br> A.Četkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Česlovas Kavarza

Sep 25, 2022, 10:42 AM, atnaujinta Sep 25, 2022, 10:45 AM

Baltijos pajūryje rungtyniaus 14 šalių plunksnuotojo kamuoliuko meistrai ir mėgėjai.

Lietuvos garbę gins Ignas Reznikas, Kazimieras Dauskurtas, Vaiva Žymantė, Emilija Unte, Veronika Michailova, Aurelija Ramaneckaitė, Marija Rimkutė, Vaidas Voroneckis, Inesa Michailova ir Tadas Rimkus.

Pastarųjų penkių jaunučių ir jaunuolių laukia dvigubas iššūkis. Jie iš pradžių kovos jaunimo iki 19 metų pirmenybėse, o vėliau pasisems patirties suaugusiųjų čempionate.

Šalies rinktinė, vadovaujama Donato Narvilo, kone mėnesį intensyviai rengėsi pirmenybėms.

„Stovyklose buvo visas žaidėjų dešimtukas, todėl galėjome padirbėti iš širdies, – pasidžiaugė D. Narvilas. – Kasdien turėjome po dvi treniruotes, per jas glūdinome įvairius žaidimo komponentus. Visi, ir mūsų lyderiai, ir jaunimėlis, yra geros sportinės formos.“

Paklaustas, ko galime tikėtis Palangoje, klaipėdietis nenorėjo prognozuoti: „Kaip klostysis, pamatysime čempionate. Po jo ir pasakysiu, ar išsipildė mano siekiai“.

2018-aisiais Slovakijoje vykusiame Europos čempionate lietuviai laimėjo vien bronzą: K. Dauskurtas (vyrų vienetas), K. Dauskurtas ir I. Reznikas (vyrų dvejetas), I. Reznikas ir E. Unte (mišrus dvejetas). Visose grupėse auksą ir sidabrą iškovojo rusai. Šįkart jų nebus, tad lietuviai turi progą nustverti ir vertingesnius medalius.

Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto prezidentas Edvinas Kriūnas viliasi, kad čempionatas Palangoje bus geriausiai surengtas per visą pasaulio kurčiųjų badmintono istoriją, o lietuviai nudžiugins ne tik geru žaidimu, bet ir prizinių vietų gausa.

Mūsų žaidėjai Europos kurčiųjų čempionatuose yra iškovoję arti 30 medalių, tad savų žiūrovų palaikomi jie gali pasiekti šią ribą.

Čempionatas baigsis spalio 1 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?