EUROLYGA 2023

„Formulės 1“ čempionas gali paaiškėti gerokai anksčiau laiko: M. Verstappenui tereikia „tobulo savaitgalio“

„Forumulė 1“ lenktynininkas Maxas Verstappenas sako, kad jam reikia „tobulo savaitgalio“, jei nori iškovoti antrąjį pasaulio čempiono titulą Japonijos lenktynėse ateinantį savaitgalį.

 M. Verstappenas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M. Verstappenas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-07 12:41

„Red Bull“ pilotas taps sezono čempionu, jei laimės sekmadienio lenktynes ​​ir užfiksuos greičiausią lenktynių ratą.

Jei to nepadarys, tuomet viskas priklausys nuo to, kaip finišuos „Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas ir „Red Bull“ komandos draugas Sergio Perezas.

„Būtų labai puiku, jei tai įvyktų čia, bet jei to padaryti nepavyks, kitose lenktynėse tai bus dar lengviau pasiekti“, – sakė olandas M.Verstappenas.

Šiuo metu „Red Bull“ atstovas turi 341 tašką, o iki sezono pabaigos lieka vos penki turai. Antroje vietoje esantis Ch.Leclercas savo sąskaitoje turi 237 taškus, trečioje vietoje esantis S.Perezas – 235.

„Man reikia tobulo savaitgalio, kad Japonijoje užsitikrinčiau titulą, bet, tiesą sakant, per daug apie tai negalvoju“, – prieš būsimas lenktynes kalbėjo sezono lyderis.

Japonija pirmą kartą nuo 2019 metų grįžta į „F1“ kalendorių po pandemijos sukeltos pertraukos. M.Verstappeno teigimu, „Red Bull“ santykiai su variklių tiekėja „Honda“ yra puikūs, todėl šios lenktynės bus ypatingos.

Paskutinį kartą titulas buvo iškovotas likus keturioms lenktynėms iki sezono pabaigos 2011 m., kai Sebastianas Vettelis iškovojo antrąjį iš savo keturių čempionų titulų.

Sekmadienio lenktynės gali pažerti ne vieną įdomų scenarijų. Pavyzdžiui, jei M.Verstappenas laimi, bet neįveikia greičiausio rato, jam reikia, kad Ch.Leclercas finišuotų žemiau antrosios vietos.

Jei M.Verstappenas bus antras, jam reikia, kad M.Leclercas būtų žemiau ketvirtosios, o S.Perezas – žemiau penktosios vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.