EUROLYGA 2023

Europos čempionato atranką Lietuvos rankininkai pradėjo pralaimėjimu vengrams

Prasidėjo 2024 m. Europos vyrų rankinio čempionato atrankos turnyras. Jame bus išdalinta 20 kelialapių į Vokietijoje vyksiančias Senojo žemyno pirmenybes. Vietas finaliniame turnyre jau anksčiau užsitikrino čempionato šeimininkė Vokietija bei praėjusių 2022 m. Europos pirmenybių medalininkės Švedija, Ispanija ir Danija.

 Europos čempionato atranką Lietuvos rankininkai pradėjo pralaimėjimu vengrams<br> Vengrijos rankinio federacijos nuotr.
 Europos čempionato atranką Lietuvos rankininkai pradėjo pralaimėjimu vengrams<br> Vengrijos rankinio federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

rankinis.lt

2022-10-12 22:11

Gintaro Savukyno treniruojama Lietuvos rinktinė dėl kelialapio į Europos čempionatą kovoja 6 grupėje kartu su Vengrijos, Šveicarijos ir Sakartvelo komandomis. Pirmose rungtynėse Lietuvos rankininkai svečiuose 23:36 (13:20) neprilygo nuolatinei Europos ir pasaulio čempionatų dalyvei Vengrijos rinktinei.

Šeimininkai galingai pradėjo rungtynes ir įpusėjus pirmam kėliniui susikrovė nemenką persvarą 11:4. Lietuviams kišo koją susikurtų progų realizacija, o gynyboje neretai teko žaisti mažumoje, nes tris kartus svečių žaidėjai buvo pašalinti iš aikštelės. 24 min. vengrai įgijo didžiausią 9-ių įvarčių persvarą. Tačiau kėlinio pabaigoje Lietuvos rankininkams pavyko sušvelninti skirtumą iki septynių įvarčių 13:20.

Per pirmą kėlinį vengrai realizavo net 80 proc. savo metimų, tuo tarpu lietuvių atakų efektyvumas buvo tik 57 proc. Vengrijos rinktinės kapitonas, 38-erių metų vartininkas Rolandas Mikleris vien per pirmą kėlinį atrėmė net 8 lietuvių metimus iš 21-o.

Antrame kėlinyje Vengrijos rinktinės kapitoną vartuose pakeitęs Martonas Szekely demonstravo dar didesnį efektyvumą, atrėmė net 13 varžovų metimų iš 24-ių ir neleido lietuviams net pagalvoti apie pergalę.

Nors po pertraukos Lietuvos rankininkai pradėjo žaisti aktyviau ir buvo sumažinę atsilikimą iki 15:21, tačiau netrukus vengrai atstatė buvusią persvarą ir ją nuolat didino. 42 min. šeimininkų pranašumas jau tapo dviženklis ir iki finalinės sirenos dar padidėjo.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės gretose žaidė po 5 įvarčius pelnę Aidenas Malašinskas (4 iš 7 m) ir Tadas Rasakevičius, 3 įvarčius įmetė Gerdas Babarskas. Po dukart puolime pasižymėjo Benas Petreikis ir Laurynas Palevičius, po kartą – Povilas Babarskas, Lukas Simėnas, Skirmantas Plėta, Mykolas Lapiniauskas, Deividas Jovaišas ir Tadas Stankevičius.

Vengrijos rinktinei 5 įvarčius pelnė Matė Lėkai, po 4-is surinko Csaba Leimeteris, Stefanas Sunajko, Zoltanas Szita ir Richardas Bodo.

Kitose 6 grupės rungtynėse Šveicarijos rankininkai namuose tik po atkaklios kovos minimaliu skirtumu 24:23 (15:12) įveikė Sakartvelo rinktinę. Pirmo atrankos etapo neįveikusi Sakartvelo rinktinė į antrąjį etapą pateko iš turnyro pašalinus Rusijos ir Baltarusijos komandas.

Antrąsias Europos čempionato atrankos turnyro rungtynes Lietuvos rankininkai žais sekmadienį. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje lietuviai priims Šveicarijos rinktinę.

Į Europos čempionato finalinį etapą pateks dvi geriausios grupių komandos ir keturios geriausios trečią vietą užėmusios ekipos. Geriausios keturios trečią vietą užėmusios rinktinės bus nustatytos atsižvelgiant tik į rungtynes su dviem aukščiausias vietas grupėje užėmusiomis komandomis.

Europos čempionato finaliniame etape Lietuvos rinktinė yra dalyvavusi du kartus – 1998 ir 2022 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.