EUROLYGA 2023

Pirmoji pasaulio čempionato diena olimpietei Viktorijai Andrulytei buvo tarsi veiksmo filmas

Spalio 11–16 dienomis Hiustono mieste, Teksase vykstančiame ILCA6 moterų pasaulio čempionate startavo Tokijo Olimpinių žaidynių dalyvė Viktorija Andrulytė. Sportininkės, ginančios 2021 m. iškovotą bronzos medalį, pirmieji du startai buvo itin pilni įvykių: taisykles pažeidė varžovė iš Graikijos, Viktorija padarė keletą klaidų, tada jas atokovojo ir bendroje įkaitoje yra 41 tarp 86 stipriausių pasaulyje ILCA6 buriuotojų.

V.Andrulytė.<br>A.Ridikaitės nuotr.
V.Andrulytė.<br>A.Ridikaitės nuotr.
V.Andrulytė.<br>A.Ridikaitės nuotr.
V.Andrulytė.<br>A.Ridikaitės nuotr.
V.Andrulytė.<br>A.Ridikaitės nuotr.
V.Andrulytė.<br>A.Ridikaitės nuotr.
V.Andrulytė.<br>A.Ridikaitės nuotr.
V.Andrulytė.<br>A.Ridikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 12, 2022, 7:22 AM

Teksaso Korintijan buriavimo klubo ekvatorijoje vykstančioje regatoje pirmąją čempionato dieną vyravo vidutinio stiprumo 4–7 m/s pietvakarių vėjas, sustiprėjęs antrojo plaukimo pabaigoje.

Kaip ir planuota, buvo įvykdyti du plaukimai. Pirmame plaukime Viktorija startavo sėkmingai, tačiau pasirinkusi dešiniąją distancijos pusę, įstrigo silpno vėjo ruože. Likusi laivyno viduryje, padarė keletą smulkių klaidų pavėjiniuose kursuose, kas lėmė finišą 27 vietoje. Antrasis Viktorijos plaukimas buvo žymiai sėkmingesnis. Po labai gero starto, kuris Viktorijai leido išsiveržti į patį laivyno priekį, kurse prieš vėją plaukė labai stabiliai. Pavėjiniame kurse praleidusi kelias varžoves į priekį, antrame rate vėl jas pralenkė. Distancijos pabaigoje, tarp trečiojo ir ketvirtojo ženklų, į Viktorijos laivą įplaukė Graikijos sportininkė Vasileia Karachaliou, pažeisdama taisykles. Tačiau tai neišmušė Viktorijos iš vėžių ir ji finišo tiesiąją kirto 12 vietoje.

„Svarbiausias pirmų trijų dienų tikslas, kurį keliu sau – plaukti stipriausiame dvidešimtuke ir patekti į auksinį laivyną. Kovosiu dėl kiekvieno taško. Pernai per pasaulio čempionatą paskutinę dieną pasivijau ir pralenkiau olimpinę čempionę Anne-Marie Rindom 27 taškais. Šiandien po incidento su Graikijos sportininke, padaviau prieš ją protestą ir jį išnagrinėjus, pakilau bendroje įskaitoje. Žinau, kad lengva nebus, nes stipriausios pasaulyje varžovės klaidų neatleidžia, tačiau esu pasiruošusi kovoti. Per tokias įtemptas varžybas, svarbu susikoncentruoti į tai, kas tuo metu yra prieš tave. Žingsnis po žingsnio, vienas nedidelis tikslas po kito, viena diena po kitos“, – dalinasi pirmosios dienos įspūdžiais Viktorija.

Trečiadienį, spalio 12 d. prognozės rodo labai silpną vėją ir netgi šiek tiek lietaus. Tai reiškia, kad šis lengvas brizas bus gūsiuotas ir labai nepastovios krypties. Neaišku, ar pavyks įvykdyti suplanuotus plaukimus. Tam, kad kvalifikacijos būtų įvykdytos ir pereita prie finalų, reikalingi mažiausiai 4 plaukimai. Taigi, organizatoriai gaudys kiekvieną gūsį, kad įvykdytų varžybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.