EUROLYGA 2023

Įspūdingas Kauno „Ąžuolo“ komandos žygis baigėsi

Dvejus metus iš eilės Baltijos regbio „Top“ lygoje sidabro apdovanojimus iškovojusi Kauno „Ąžuolo“ komanda šiemet turėjo progą užlipti ant aukščiausios pakylos, tačiau suklupo turnyro pusfinalyje.

Pralaimėjimas Latvijos „Livonijos“ regbininkų (juoda apranga) nenuliūdino, nes jie pateko į Baltijos „Top“ lygos finalą.<br>RK „Ąžuolas“ nuotr.
Pralaimėjimas Latvijos „Livonijos“ regbininkų (juoda apranga) nenuliūdino, nes jie pateko į Baltijos „Top“ lygos finalą.<br>RK „Ąžuolas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-16 11:13

Dėl teisės kovoti finale kauniečiams teko susigrumti su Latvijos Garkalnės „Livonia“ komanda, kuri nebuvo laikoma grėsmingiausiu varžovu.

Kaimyninėje šalyje vykusias rungtynes šeimininkai laimėjo 23:21.

Nors „Ąžuolo“ klubo vadovų toks rezultatas nenuliūdino, atsakomąją dvikovą Kaune kauniečiai laimėjo mažesniu skirtumu – 34:33 ir neteko galimybės kautis finale.

„Gyvenimas nesibaigia, nereikia ieškoti kaltininkų“, – po rungtynių kalbėjo vyriausiasis „Ąžuolo“ treneris Linas Naujalis.

Sudorojo net čempionus

Baltijos „Top“ lygos reguliarųjį čempionatą šiemet kauniečiai baigė nė karto nepralaimėję.

Lemiama dvikova vyko Šiauliuose su galinguoju „Baltrex-Šiauliai“ klubu.

Po itin ataklios kovos „Ąžuolas“ šventė pergalę 23:20.

Ši aplinkybė lėmė, kad pusfinalyje teko susitikti su „Livonia“ klubu, kurį kauniečiai šiemet kartą jau buvo įveikę 41:32.

„Per antrąja dvikovą padarėme klaidų ir nepasinaudojome galimybėmis. Žiūrovams tokios atkaklios rungtynės turėjo patikti, tačiau mums nepasisekė“, – kalbėjo vyriausiasis treneris L.Naujalis.

Jo auklėtiniai visų rungtynių metu turėjo iniciatyvą, neleido latviams šeimininkauti stadione, tačiau pritrūko poros taškų.

Palaikyti Kauno komandos šįkart atvykusių žiūrovų skaičius nebūtų padaręs gėdos net kai kurioms Lietuvos futbolo čempionato rungtynėms.

Neverta pernelyg nusiminti

L.Naujalis įsitikinęs, kad dėl pralaimėjimo pusfinalio serijoje neverta pernelyg nusiminti, nors lūkesčiai šį sezoną buvo dideli. Turime rimtų ateities tikslų, komanda sukurta ne tam, kad laimėtų tik vieną čempionatą“, – kalbėjo regbio specialistas.

Pasak jo, itin daug investuojama į jaunųjų sportininkų ugdymą – tų, kuriems tenka ginti komandos garbę atsakingiausiais momentais.

„Galbūt kartais net rizikuojame išleisdami į aikštę nepatyrusius regbininkus, tačiau taip rengiame sportininkus ateities kovoms“, – aiškino L.Naujalis.

Įvertins komandos charakterį

Baltijos regbio „Top“ lygos sezoną „Ąžuolas“ užbaigs rungtynėmis dėl trečiosios vietos su „Baltrex-Šiaulių“ regbininkais, kurios vyks spalio 22-ąją, prieš finalo dvikovą.

„Livonia“ klubo varžovas jame bus Šiaulių „Vairas“, kuris po dramatiškos serijos įveikė praėjusio sezono nugalėtojus.

Pirmosios šių klubų rungtynės pusfinalyje baigėsi lygiosiomis 31:31, o per antrąsias „Vairas“ išplėšė pergalę 23:22.

Vyriausiasis „Ąžuolo“ treneris L.Naujalis įsitikinęs, kad jo auklėtiniai nesiruošia nuleisti rankų ir motyvacijos kautis jiems nestinga.

„Bus įdomu pajusti ir įvertinti komandos charakterį“, – svarstė L.Naujalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.