EUROLYGA 2023

Biatlonininkai baigė vasaros sezoną – Ignalinoje vyko Algimanto Šalnos taurės varžybos

Praėjusį savaitgalį Ignalinoje vyko olimpinio čempiono Algimanto Šalnos taurės varžybos, kuriomis baigėsi vasaros biatlono sezonas. Pajėgiausiems šalies biatlonininkams jau išvykus į treniruočių stovyklą ant pirmo sniego Suomijoje, Lietuvos žiemos sporto sostinėje varžėsi veteranai, jaunimas bei pirmus žingsnius biatlone žengiantys vaikai.

Praėjusį savaitgalį Ignalinoje vyko olimpinio čempiono Algimanto Šalnos taurės varžybos<br> biatlonas.lt nuotr.
Praėjusį savaitgalį Ignalinoje vyko olimpinio čempiono Algimanto Šalnos taurės varžybos<br> biatlonas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2022, 6:33 PM

„Bet kuriai federacijai turėti olimpinį čempioną yra didelė garbė. Tai parodo, kad sporto šaka turi gilias tradicijas, yra rimtas požiūris, rimtas darbas. Dėl to atsiranda ir atitinkami rezultatai. Algimantas Šalna yra ignalinietis, todėl jo vardo varžybos vykdomos gimtajame mieste.

Mūsų tikslas ne tik pagerbti olimpinį čempioną, bet ir skelbti žinią jaunimui, vaikams, kad paprastas vaikinas iš Ignalinos, dėka savo atkaklumo ir sunkaus darbo, pasiekė kiekvieno sportininko svajonę – tapo olimpiniu čempionu“, – teigė Lietuvos biatlono federacijos (LBF) prezidentas Arūnas Daugirdas.

Trumpoje individualioje rungtyje riedslidėmis lietuviai iškovojo 8 nugalėtojų titulus iš 12 galimų – likusius laimėjo svečiai iš Latvijos. A.Šalnos taurės varžybų čempionais tapo Alanas Kačperovas (M19 grupė), Danielis Buchovskis (M17), Viktorija Kapancova (W19), Emilija Mincevič (W17), Nojus Sabaliauskas (M13), Nika Kunčina (W13), Rokas Suslavičius (vyrai) bei Viačeslavas Rumiancevas (M40).

Riedslidžių sprinto varžybose aukso medaliais pasidabino penki Lietuvos atstovai: Lukrecija Daugirdaitė (W19), Juozas Augustinavičius (M17), Viačeslavas Rumiancevas (M40), Eimantas Lekavičius (M15) bei Andris Draudvila (M13).

„Prieš trejetą metų pateikėme paraišką į Sporto rėmimo fondą ir gavome dalinį finansavimą A.Šalnos taurės varžyboms su tikslu populiarinti biatloną ir pritraukti kuo daugiau žmonių į šią sporto šaką. Manau, kad tai pavyko, nes dėka šios taurės atgijo veteranų sportas ir prisidėjo patys jauniausi vaikai, kurie varžosi naudodami lazerinius ginklus“, – pasakojo A.Daugirdas.

Praėjusiais metais LBF įsigijo moderniausius lazerinius ginklus, kurių dėka šaudymo įgūdžių galima mokyti dar tik su biatlonu susipažįstančius vaikus. Ignalinoje 11-mečių grupėje sėkmingiausiai pasirodė Rafalas Bobanas ir Rusnė Pranevičiūtė, 9-mečių – Maksimas Kunčinas bei Ekaterina Litvinova.

„Su Sporto rėmimo fondo pagalba įsigijome vienus populiariausių ir moderniausių pasaulyje lazerinius ginklus, pritaikytus būtent biatlono pradžiamoksliui. Jie nereikalauja jokių ypatingų sąlygų, jokių uždarų patalpų saugumo atžvilgiu. Lazerinis ginklas yra paprastas, jį naudoti galima bet kurioje vietoje. Tai puikus įrankis, norint supažindinti vaikus ir ne tik su mūsų atstovaujama sporto šaka“, – dėstė A.Daugirdas.

Projektas „Olimpinio čempiono A. Šalnos taurė“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.