EUROLYGA 2023

Lietuvos įgula startuoja pirmajame 470 jachtų klasės mišrių įgulų pasaulio čempionate

Lietuvai atstovaujanti įgula, sudaryta iš buriuotojų Daumantės Petraitytės ir Jurgio Jurgelionio, startuoja 470 jachtų klasės mišrių įgulų Pasaulio čempionate Izraelyje, kuris vyks spalio 24–29 dienomis. Tai pirmas kartas, kai šioje dvivietėje olimpinėje klasėje Pasaulio čempionate, vienoje įguloje varžysis skirtingų lyčių atstovai. Ši naujovė įvesta Paryžiaus olimpiadai, tad mišrios įgulos kovos ir dėl olimpinių kelialapių.

Lietuviai startuos pasaulio čempionate.<br>Lietuvos komandos nuotr.
Lietuviai startuos pasaulio čempionate.<br>Lietuvos komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2022, 11:27 AM

Iš viso į Pasaulio čempionatą susirinko 60 komandų, tarp kurių – ir šiųmetiniai Europos čempionai, švedai Antonas Dahlbergas ir Lovisa Karlsson, taip pat daug stiprių sportininkų ir sportininkių, iki šiol plaukusių komandoje su tos pačios lyties atstovais, o dabar mėginančių persiorientuoti prie kitokio, mišraus formato bei siekti rezultato naujoje įguloje.

Pagal užsiregistravusių dalyvių sąrašą, šiame Pasaulio čempionate planuoja startuoti komandos iš 20 šalių, tarp kurių tokios valstybės kaip JAV, Australija, Brazilija, Prancūzija, Ispanija, Italija, Izraelis ir kitos.

Pasak Lietuvos atstovų, nors kol kas čempionato akvatorijoje vyrauja vidutinio-silpno vėjo sąlygos, varžyboms prasidėjus jos gali pasikeisti. Lietuvos komandą šiek tiek nerimauti verčia numatomo vėjo sustiprėjimas, galintis sąlygoti ir didesnes bangas, kas apsunkintų išplaukimą į varžybų akvatoriją, mat ties išplaukimu yra nemažai nepažymėtų, jūros lygyje esančių rifų. Šie gali lemti ne tik apvirtimus, bet ir inventoriaus lūžimus.

Lietuvos įgulos teigimu, pagrindinis jų tikslas šiuo metu – kaupti tarptautinių startų patirtį.

470 jachtų klasės mišrių įgulų Pasaulio čempionatas vyks spalio 24–29 dienomis Izraelyje,

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.