EUROLYGA 2023

M. Verstappenui iškovojus pergalę, „Red Bull“ tapo „Formulės 1“ čempionais

Ostino „Formulės 1“ dramatiškos lenktynės baigėsi čempiono Maxo Verstappeno pergale ir nutrauktu „Mercedes“ dominavimu.

 M. Verstappenui iškovojus pergalę, „Red Bull“ tapo „Formulės 1“ čempionais<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M. Verstappenui iškovojus pergalę, „Red Bull“ tapo „Formulės 1“ čempionais<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2022, 12:02 AM

Jau pirmajame lenktynių posūkyje buvo neišvengta incidentų. „Mercedes“ lenktyininkas George’as Russellas per greitai įvažiavo į posūkį ir trenkėsi į „pole“ poziciją iškovojusio Carloso Sainzo „Ferrari“ bolidą. Po kontakto ispanas buvo priverstas baigti lenktynes, o britas sulaukė 5 sekundžių baudos.

18-ajame rate iš trasos išlėkė Valtteri Bottas baigė savo lenktynes, o pilotams kelis ratus teko važiuoti už saugos automobilio.

Pratęsus lenktynes 21-ajame rate iškart susidūrė Fernando Alonso su Lance’u Strollu ir saugos automobilis turėjo sugrįžti į trasą.

Lenktynėse užtikrintai pirmavo čempiono titulą užsitikrinęs Maxas Verstappenas, tačiau atliekant paskutinį sustojimą boksuose 36-ajame rate mechanikai užstrigo keičiant priekinę kairią padangą ir tuo pasinaudojęs į priekį šovė „Mercedes“ veteranas Lewisas Hamiltonas.

Pasaulio čempionas iš lėto vijosi lenktynių lyderį ir likus nepilniems 7 ratams iki lenktynių pabaigos M.Verstappenas po įspūdingos kovos sugebėjo aplenkti L.Hamiltoną bei iškovoti pergalę.

Trečioje vietoje liko „Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas. Ketvirtoje pozicijoje finišavo „Red Bull“ lenktynininkas Sergio Perezas, penktoje – G.Russellas.

Šeštoji pozicija atiteko Lando Norrisui, septintoji – Fernando Alonso. Aštuntas finišavo Sebastianas Vettelis, devintas Kevinas Magnussenas, o paskutinįjį tašką dešimtoje pozicijoje iškovojo Yuki Tsunoda.

Tokie rezultatai lėmė, kad konstruktorių taurę laimėjo „Red Bull“ komanda, taip nutraukdami 8 metus trukusį „Mercedes“ dominavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.