EUROLYGA 2023

Jėgos trikovės pasaulio taurės laimėtoju dramatiškai tapęs lietuvis nežada sustoti: tikslas – Europos rekordas

Lietuvos jėgos trikovininkas Edvinas Arefjevas sužibėjo praėjusį savaitgalį Vokietijos sostinėje Berlyne vykusiose pasaulio jėgos trikovės taurės varžybose. 29-erių lietuvis prestižiniame IPL federacijos rengiamame čempionate dramatišku būdu tapo planetos čempionu.

E.Arefjevas tapo pasaulio jėgos trikovės čempionu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
E.Arefjevas tapo pasaulio jėgos trikovės čempionu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
E.Arefjevas tapo pasaulio jėgos trikovės čempionu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
E.Arefjevas tapo pasaulio jėgos trikovės čempionu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
E.Arefjevas (centre) tapo pasaulio jėgos trikovės čempionu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
E.Arefjevas (centre) tapo pasaulio jėgos trikovės čempionu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 26, 2022, 10:24 AM, atnaujinta Oct 26, 2022, 10:50 AM

„Tikslas buvo nugalėti – pavyko“, – su dideliu džiaugsmu balse portalui lrytas.lt kalbėjo E.Arefjevas.

Daugiau nei 200 dalyvių iš viso pasaulio sutraukusiose varžybose sportininkas iš Lietuvos spalio 22-ąją išgyveno tikrą dramą – E.Arefjevas svorio kategorijoje iki 110 kg pritūpdamas įveikė 260 kg svorį, spausdamas štangą nuo suolelio išstūmė 160 kg, o štangos atkėlimo („mirties traukos“) rungtyje jam pakluso 307,5 kg svoris.

„Varžybų pradžioje buvo galima siekti dar aukštesnių rezultatų, tačiau nusprendėme nerizikuoti dėl galimos traumos.

„Mirties traukos“ rungtyje žadėjome kelti 300 kg svorį, bet priėmėme sprendimą rizikuoti ir pasirinkome 307,5 kg.

Kartu su sportininku iš Vokietijos surinkome lygiai tiek pat taškų, o pergalę šiose varžybose lėmė tai, kad aš už priešininką buvau vienu kilogramu lengvesnis.

Džiugu. Pavyko įgyvendinti visus kartu su treneriu išsikeltus tikslus“, – kalbėjo keturiskart Lietuvos jėgos trikovės čempionas.

Ne sykį tiek gimtojoje šalyje, tiek ir užsienyje rengiamuose turnyruose ant nugalėtojų pakilos lipęs E.Arefjevas pripažino, kad tai buvo pati skambiausia pergalė jo karjeroje.

Nors jėgos trikovės turnyrų per sezoną pasaulyje yra surengiama nemažai, tačiau tokio tipo varžybos vyksta vos kartą ar kelis kartus per metus.

Pergalę nuskynęs jėgos trikovininkas ne tik iškovojo nugalėtojo vardą, bet ir gavo teisę varžytis kitais metais JAV vyksiančiame turnyre, kuriame varžysis tik geriausi planetos jėgos trikovės sportininkai.

„Jėgos trikovės varžybose debiutavau 2014 metais. Tąsyk pranokdamas vieną iš rinktinės narių tapau Lietuvos čempionu ir tada man pačiam atsivėrė durys į Lietuvos rinktinę.

Laimėjęs sau užsibrėžiau tikslą – užlipti ant pasaulinės scenos ir tokio lygio tarptautinių varžybų metu „mirties traukos“ rungtyje atkelti štangą su 300 kg svoriu“, – teigė naujai iškeptas pasaulio taurės čempionas.

Neeilinio lygio čempionate E.Arefjevas triumfavo itin darbingo sezono įkarštyje – sportininkas teigė, kad tai buvo jau trečiasis jo turnyras šiame sezone.

Jau visai netrukus, lapkričio 18-ąją, jėgos trikovininko lauks ir Birštone vykstantis WRPF Europos jėgos trikovės čempionatas.

„Balandžio mėnesį dalyvavau Lietuvos taurės varžybose, o vėliau be didesnio poilsio vykau į Ispanijos čempionatą, kuriame tapau vicečempionu. Po sekinančio karščio ir daug jėgų pareikalavusių varžybų pradėjau ruoštis pasaulio taurei.

Nors iki pasaulio taurės buvo likę apie keli mėnesiai, tačiau tie keli mėnesiai pasiruošimui jėgos trikovės varžyboms yra labai trumpas laiko tarpas.

Dabar laukiu Birštone vyksiančio Europos čempionato, tai bus net ketvirtosios mano varžybos šį sezoną. Iššūkis, nes iki tol dažniausiai per sezoną turėdavau po dvi varžybas.

Noriu išbandyti savo organizmą, jo reakciją, nes kitais metais laukia dar daugiau intriguojančių varžybų“, – samprotavo E.Arefjevas.

Praktiškai be poilsio Europos čempionatą pasitiksiantis lietuvis jame sau iškėlė ambicingus tikslus, o ateityje sportininkas neatmeta galimybės šturmuoti Europos „mirties traukos“ rekordą.

„Labai džiaugiuosi, kad šis Europos čempionatas vyks Lietuvoje, tai didžiulis federacijos prezidento Deivido Kasulio nuopelnas. 

Jame sieksiu pagerinti du savo svorio kategorijos Lietuvos rekordus – pritūpti su 270 kg sveriančia štanga ir „mirties traukoje“ atkelti 321 kg, taip pagerindamas Gintarui Šauliui šiuo metu priklausančius rekordus.

Kadangi iki varžybų liko labai mažai laiko su treneriu Viliumi Aleksandrovu nusprendėme, kad kažkokių papildomų detalių lyginant su pasaulio taure nedarysime – ko neprivalgei, to neprilaižysi (juokiasi).

Sieksime taisyti klaidas, kurias padarėme pasaulio taurės metu, bandysime su turima forma Europos čempionate pasiekti norimą taškų sumą.

Neslėpsiu, esu labai pavargęs po daug jėgų pareikalavusio sezono, bet žinau, kad privalau gimtinėje vykstančiame čempionate pasirodyti kuo geriau. Pagrindinis tikslas – laimėti.

Tolimesnėje ateityje yra planai siekti Europos „mirties traukos“ rekordo, kuris yra 350 kg“, – teigė E.Arefjevas.

Po Birštone vyksiančio Europos čempionato jėgos trikovininko lauks kiek ramesnis laikotarpis, o kitą sezoną jis jau yra numatęs dalyvauti vasarį Nyderlanduose bei kovą Kanadoje vyksiančiose jėgos trikovės turnyruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.