EUROLYGA 2023

„Baltic Challenge Cup“ turnyre – generalinė jaunimo ledo ritulio rinktinės repeticija prieš pasaulio čempionatą

Lapkričio 10–12 dienomis Kaune įvyks tarptautinis „Baltic Challenge Cup“ turnyras, kurio metu ant ledo pasirodys ne tik keturios nacionalinės rinktinės, tačiau ir bus surengtas keturių šalių jaunimo turnyras, tapsiantis generaline Lietuvos U-20 rinktinės repeticija prieš gruodžio mėnesį Kaune įvyksiantį pasaulio čempionatą.

Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinė.<br>hockey.lt nuotr.
Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinė.<br>hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2022, 5:52 PM

Mindaugo Kiero treniruojama Lietuvos jaunimo rinktinė lapkričio 10–12 dienomis Kauno ledo rūmuose varžysis keturių komandų U-20 amžiaus grupės turnyre. Jo metu lietuviai stos į kovą su Lenkijos, Estijos ir Rumunijos bendraamžiais.

Į turnyrą Kaune lapkritį pakviesti 28 ledo ritulininkai – 10 gynėjų, 15 puolėjų ir 3 vartininkai. Rinktinėje šį kartą nebus kelių už Atlanto rungtyniaujančių ledo ritulininkų, kurių galimybės treneriams puikiai žinomos, bet proga parodyti save bus suteikta porai mūsų šalies rinktinėse dar nežaidusių ledo ritulininkų.

Po penkių metų pertraukos į Lietuvos U-20 rinktinės vyriausiojo trenerio postą sugrįžęs M. Kieras tikisi, jog lapkritį vyksiantis turnyras padės tvirtus pamatus vos už mėnesio rinktinės laukiančiam pasaulio čempionatui.

„Baltic Cup“ turnyro tikslas akivaizdus – maksimaliai pasiruošti gruodį laukiančiam pasaulio čempionatui. Norime susidirbti su nauja trenerių komanda, naujais žaidėjais, personalu. Taip pat įdiegti žaidimo braižą bei filosofiją. Norisi, kad artėjant pasaulio čempionatui mums jau nereiktų galvoti, kaip mes žaistume ir žinotume ką ir kaip mes darysime.

Nuo pat pirmo turnyro su rinktine išsikelsime tikslus čempionatui ir jų sieksime visą laika iki jo pradžios. Norime atsiduoti visose rinktinės grandyse ir maksimaliai atidirbti, nesvarbu ar tai būtų subalansuota mityba ar video medžiagos pristatymas žaidėjams ant suolo rungtynių metu. Svarbiausia yra atkreipti dėmesį į kiekvieną menkiausią detalę, kuri mums gali atnešti sėkmę“, – prieš laukiantį turnyrą kalbėjo M. Kieras.

Šis turnyras bus pagrindinė lietuvių repeticija prieš gruodžio 11–17 dienomis taip pat Kaune įvyksiantį pasaulio jaunimo IIA diviziono čempionatą. Jo metu lietuviai stos į kovą su Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Rumunijos, Kroatijos ir Nyderlandų rinktinėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.