EUROLYGA 2023

Rygoje trumpai pirmavę „Energijos“ ledo ritulininkai neatėmė taškų iš „Dinamo“ komandos

Optibet ledo ritulio lygoje (OHL) Latvijoje dvejas rungtynes sužaidė Elektrėnų „Airwell Energija“, dukart pralaimėjusi garsiajam Rygos „Dinamo“ klubui 3:7 ir 2:4.

 Elektrėnų komanda Rygoje taškų nepelnė.<br> hockey.lt nuotr.
 Elektrėnų komanda Rygoje taškų nepelnė.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-30 16:07

Sekmadienį įvyko paskutinė šių komandų akistata šiame OHL reguliariajame sezone – visus keturis kartus tarpusavio dvikovose triumfavo Rygos ledo ritulininkai.

Šeštadienį pirmoji rungtynėse pasižymėjo Rygos „Dinamo“ komanda, kuriai po tolimo metimo įvartį pelnė Reinis Demiteris (05:34, rez. perd. Koba Jasas, Emilis Ezitis). Visgi elektrėniškiai sugebėjo išlyginti rezultatą, kai varžovų vartininkui nesustabdžius ritulio pakartotiniu bandymu tikslą pasiekė Dominykas Škadauskas (09:24, rez. perd. Kipras Grabliauskas).

Pranašumą Rygos klubui sugrąžino Juris Zieminis (12:56, rez. perd. K. Jasas, E. Ezitis), o „Airwell Energija“ kėlinio pabaigoje turėjo dvi progas žaisti daugumoje, bet abu kartus jiems daugumos realizuoti nepavyko.

Prasidėjus antrajam kėliniui Yaroslavas Panchenko antrą kartą rungtynėse atstatė lygybę (22:53, rez. perd. Klymentijus Lysakas, Oleksandras Zaruba), bet vėliau iniciatyvą į savo rankas tvirtai perėmė „Dinamo“. Dar antrajame kėlinyje jie sugebėjo pelnyti penkis įvarčius be atsako. Dukart pasižymėjo Emilis Ezitis, o po kartą Sandis Grinbergas, J. Zieminis ir Martinas Porejis.

Nepaisant nesėkmingo antrojo kėlinio „Airwell Energija“ nenuleido rankų ir trečiajame kėlinyje pelnė įvartį daugumoje, kai pasižymėjo Matas Mikalauskas (43:26, rez. perd. Danilas Carkovskis, Donatas Kumeliauskas). Tiesa, tai buvo viskas ką šiose rungtynėse pavyko pasiekti Elektrėnų klubo atstovams ir nors varžovai trečiajame kėlinyje nepasižymėjo, jie šventė pergalę 7:3.

Sekmadienį pirmasis rungtynių kėlinys klostėsi permainingai: „Airwell Energija“ pasižymėjo pirmoji po Karolio Krasilnikovo įvarčio ketvirtąją rungtynių minutę (03:06, rez. perd. Dovydas Laimutis, Jaromiras Šusterovas), bet netrukus „Dinamo“ ne tik atstatė lygybę, bet ir įsiveržė į priekį. Ritulius į Elektrėnų klubo vartus siuntė Reinis Demiteris (05:30, rez. perd. Kristoferis Petrinis, Erikas Novickis) ir Dmitrijus Kornilovas (08:28, rez. perd. R. Demiteris, Dominikas Matonakas).

Pirmojo kėlinio pabaigoje šeimininkų ledo ritulininkas užsidirbo dvigubą nuobaudą, o keturių minučių daugumą „Airwell Energijai“ galiausiai pavyko paversti įvarčiu. Lygybę rungtynėse atstatė Artemas Redko (15:55, rez. perd. D. Laimutis, K. Krasilnikovas).

Antrąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo Rygos „Dinamo“ atstovai, pelnę du greitus įvarčius. Ir pradžių daugumą nepriekaištingu metimu realizavo Edijus Brahmanis (22:35,rez. perd. Kristis Apsitis, Renaras Ciprusas), o vos po minutės antruoju savo įvarčiu rungtynėse jau džiaugėsi D. Kornilovas (23:24, rez. perd. D. Matonakas, Sandis Mežaraupas).

Tuo svečių iš Elektrėnų problemos nesibaigė: įpusėjus rungtynėms „Airwell Energija“ prarado Martiną Petiulį – vartininkas patyrė traumą ir aikštę paliko tik padedamas komandos draugų, o jo vietą ant ledo užėmė Maksimas Duve.

Trečiajame kėlinyje „Dinamo“ net tris kartus suteikė progą elektrėniškiams turėti kiekybinį pranašumą, bet pakartoti pirmojo kėlinio sėkmės Lietuvos klubui nepavyko – visos trys daugumos baigėsi be įvarčių. Tiesa, rygiečiai savo progų trečiajame kėlinyje taip pat nerealizavo ir rungtynių rezultatas nebepasikeitė.

Šeštadienį Rygoje „Kaunas City“ komanda 4:1 įveikė „Prizma“ atstovus ir į savo sąskaitą įsirašė trečiąją pergalę iš eilės. Ši pergalė kauniečiams leido pavyti ketvirtoje OHL pozicijoje žengiančią „HS Rigą“ komandą, kuri yra sužaidusi vienomis rungtynėmis daugiau nei jų varžovai.

Rungtynes „Kaunas City“ pradėjo itin sėkmingai ir vos po dviejų minučių jie jau turėjo dviejų įvarčių pranašumą. Pirmasis pasižymėjo Povilas Verenis (00:46), o vėliau po pavyzdžiu pasekė ir Paulius Grybauskas (01:54, rez. perd. Kipras Bazevičius). Per likusią kėlinio dalį daugiau įvarčių pelnyta nebuvo.

Antrajame kėlinyje svečių iš Kauno persvarą dar labiau padidino P. Grybauskas (29:59), bet pačioje kėlinio pabaigoje „Prizma“ taip pat pelnė savo pirmąjį įvartį. Daugumoje tikslus buvo Davis Straupe (39:07, rez. perd. Kristapas Milleris).

Trečiajame kėlinyje „Prizma“ gerokai dažniau atakavo „Kaunas City“ vartus siekdami sušvelninti varžovų persvarą, bet užtikrintai savo vartus gynė Demidas Yeremeyevas, o galiausiai po svečių pražangos vartininką šeštu aikštės žaidėju pakeitę rygiečiai buvo nubausti, kai į varžovų zoną iššokęs Lukas Žukauskas padėjo tašką šiose rungtynėse (56:44, rez. perd. P. Grybauskas).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.