EUROLYGA 2023

Startu Frankfurte nusivylusi Aušra Garunkšnytė: „Tai bus spyris pavasarį grįžti stipresnei“

Aušra Garunkšnytė sekmadienį Frankfurte nubėgo septintą maratoną savo karjeroje, tačiau po finišo bėgikės veide šypsenos nebuvo. Regėjimo negalią turinčiai sportininkei Vokietijoje nepavyko įvykdyti išsikelto tikslo – būti greitesnei nei pavasarį Danijoje įveiktame Kopenhagos maratone.

Aušra Garunkšnytė (dešinėje).<br>Lino Mikalainio asmeninio archyvo nuotr.
Aušra Garunkšnytė (dešinėje).<br>Lino Mikalainio asmeninio archyvo nuotr.
Aušra Garunkšnytė.<br>Lino Mikalainio asmeninio archyvo nuotr.
Aušra Garunkšnytė.<br>Lino Mikalainio asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-10-31 12:20, atnaujinta 2022-10-31 12:21

Lietuvos paralimpinės rinktinės bėgikė finišą Frankfurte pasiekė per 3 val. 31 min. 32 sek. Arba beveik šešiolika minučių lėčiau nei gegužę Kopenhagoje, kur įvyko bėgikės sugrįžimas po traumos.

Po finišo A. Garunkšnytė atsitvėrė tylos siena, o bėgikės atsakymo į žinutę teko palaukti net jos treneriui Jonui Žakaičiui. Maratonininkė neslėpė nusivylimo savo pasirodymu Frankfurte, o už pasiektą finišą tarė „ačiū“ gidui Linui Mikalainiui, kuris regėjimo negalią turinčiai bėgikei talkino sunkiausiomis akimirkomis.

„Vakar pirmą kartą gyvenime po varžybų neatsakiau treneriui... laukiau, kol susigulės emocijos. Dabar aš galvoju, kad svarbiausia, jog finišavome... Jei nebūtume pasiekę finišo, tada būtų dar blogiau. Dabar turiu susivokti, kas nutiko, rasti atsakymus į klausimą, kodėl paleidau savo tempą, ir visa tai sutvarkyti.

Kaip sakė gidas Linas, maratoną bėgti baigiau dvyliktame kilometre. Kas atsitiko, dar nežinau, bet toks jausmas buvo, kad ne fiziškai kažkas negerai, o emociškai. Man labai pasisekė, kad Frankfurte šalia buvo griežtas žmogus. Po pusės maratono norėjau pasitraukti, nebesikankinti, paverkėme, pasikalbėjome ir Linas mane motyvavo susiimti, pasiekti finišą“, – atvirai apie varžybas pasakojo A. Garunkšnytė.

Būtent Frankfurte prieš penkerius metus A. Garunkšnytė nubėgo pirmą savo tarptautinį maratoną. Tada pradedanti ilgų nuotolių bėgikė iš Vokietijos irgi atsivežė ne pačias geriausias emocijas, nes rezultatas netenkino. Vis dėlto A. Garunkšnytės sąskaitoje – jau septyni įveikti maratonai iš devynių.

„Dabar laukia planuotos atostogos, bet manau, kad ilgai be bėgimo aš neištversiu ir kitą savaitę pradėsiu trepsėti. Žinau, kad ši patirtis Frankfurte man bus spyris dar daugiau dirbti ir pavasarį grįžti stipresnei. Aš suprantu, kad nebus taip, jog aš visada bėgsiu tobulai. Labai norėčiau, kad ir žmonės mane palaikytų ne tik tada, kai man sekasi ir pamirštų, kai nesiseka. Šį kartą man nepasisekė, tačiau aš dirbsiu toliau ir dar labiau stengsiuosi, kad kitą kartą būtų geriau“, – sakė A. Garunkšnytė.

Svarbiausias A. Garunkšnytės tikslas – kelialapis į 2024 m. Paryžiaus vasaros paralimpines žaidynes. 2021 m. bėgikė turėjo atstovauti Lietuvai Tokijo žaidynėse, tačiau kelią į Japoniją sportininkei užkirto trauma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.