EUROLYGA 2023

Lietuvos čempionato finalo pakartojime – užtikrintas „Energijos“ triumfas

Optibet ledo ritulio lygoje įvyko pirmoji šio sezono akistata tarp dviejų 2021–2022 metų Lietuvos ledo ritulio čempionato finalininkų. Ketvirtadienį praėjusio sezono Lietuvos pirmenybių finalo pakartojime šalies čempionė „Hockey Punks“ komanda namuose neprilygo „Airwell Energijos“ ledo ritulininkams. Elektrėniškiai iš sostinės grįžo su užtikrinta pergale 7:2.

„Airwell Energijos“ ledo ritulininkai po įvarčio. <br> hockey.lt nuotr.
„Airwell Energijos“ ledo ritulininkai po įvarčio. <br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2022, 8:13 AM

Sužaidus mažiau nei keturias minutes „Airwell Energija“ pažeidė taisykles, o žaidžiant daugumoje „7bet-Hockey Punks“ pelnė pirmąjį rungtynių įvartį. Tiksliai ilgą ataką prie varžovų vartų užbaigė Dino Mukovozas (05:00, rez. perd. Tomas Tilla).

Po praleisto įvarčio svečiams iš Elektrėnų pavyko perlaužti iniciatyvą į savo rankas ir surengti puikią atkarpą. Iš pradžių po sumaišties prie „pankų“ vartų rituliui kirtus vartų liniją įvartis įskaitytas Danilui Carkovskiui (09:32, rez. perd. Donatas Kumeliauskas, Dovydas Laimutis), o netrukus svečiai pelnė ir dar du įvarčius.

Po aukšta trajektorija į varžovų zoną įmesto ritulio „Hockey Punks“ vartininkui nesėkmingai bandžius jį išmušti situacija pasinaudojo Jaroslavas Pančenka (12:55, rez. perd. D. Kumeliauskas), o vėliau perėmę ritulį oponentų aikštės zonoje į puikią situaciją metimui elektrėniškiai išvedė Ernestą Azarevicą, kuris buvo tikslus (13:45, rez. perd. Klimentijus Lysakas, Nazaras Ružnikovas).

Paskutinėmis pirmojo kėlinio akimirkomis galingą metimą atliko Tadas Kumeliauskas, bet po „Hockey Punks“ puolėjo atlikto metimo ritulys sudrebinęs vartų konstrukciją į vartus neįskriejo.

Antrojo kėlinio pradžioje abi komandos apsikeitė savo žaidėjų iš Latvijos įvarčiais mažumoje. Iš pradžių turint žaidėjo deficitą greitoje atakoje pasižymėjo „Hockey Punks“ atstovas Tomas Tilla (23:38), o vos po poros minučių į jo įvartį tokioje pačioje situacijoje atsakė jau Elektrėnų klubo narys Artūras Tomsonas (26:55).

Įpusėjus rungtynėms „Hockey Punks“ rinkosi vieną nuobaudą po kitos, kol galiausiai jų varžovai pasižymėjo daugumoje padidindami savo pranašumą iki trijų įvarčių. Ritulys vartų liniją kirto po K.Lysako atakos (36:00, rez. perd. E. Azarevicas).

Trečiajame kėlinyje „Airwell Energija“ dar labiau padidino savo pranašumą. Iš arti pasižymėjo K.Lysakas (49:01, rez. perd. Oleksandras Zaruba, J. Pančenka) bei Donatas Kumeliauskas (51:56, rez. perd. E. Azarevicas).

Pergalė šios dienos rungtynėse leido „Energijai“ aplenkti šiandien įveiktus varžovus turnyrinėje lentelėje bei pakilti į septintąją poziciją.

„Hockey Punks“ puolėjo Martyno Miliūno teigimu šiandien jo komandai nepavyko išpildyti žaidimo plano.

„Šiandien nelabai pavyko išpildyti žaidimo planą, padarėme daug klaidų, gavome daug baudos minučių. Mūsų komanda greitai pasėdo ir tai lėmė tokį rezultatą“, – po pralaimėjimo kalbėjo „pankų“ narys.

Pergalę iškovojusios „Energijos“ treneris Arūnas Aleinikovas pasidžiaugė, jog šį kartą jo komandai pavyko ne tik demonstruoti gerą žaidimą, bet ir iškovoti taškus.

„Kaip komanda mes toliau augame ir pradeda atsirasti brandesnis žaidimas. Anksčiau po pralaimėjimų sulaukdavome pasakymų, kad žaidžiame gerai, bet rezultato nebuvo. Todėl šiandien labai noriu pasidžiaugti, kad tiek ir gerai žaidėme, tiek ir pasiekėme rezultatą“, – pasisakė A. Aleinikovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.