EUROLYGA 2023

Nuo Dūmos laiptų visiškai girtas kritęs buvęs pasaulio šachmatų čempionas A. Karpovas merdi – kalbama apie jo mirtį

Buvęs 12-asis pasaulio šachmatų čempionas, o pastaruoju metu Rusijos Valstybės Dūmos deputatas 71 metų Anatolijus Karpovas greičiausiai neišgyvens po traumos, kurią gavo išėjęs iš Dūmos pastato. Gavęs sunkią galvos traumą jis ligoninėje pradžioje buvo panardintas į dirbtinę komą, tačiau „Izvestija“ praneša, kad kadaise garsus šachmatininkas yra kritinės būklės ir vargu ar išgyvens.

 Anatolijus Karpovas<br> iz.ru nuotr.
 Anatolijus Karpovas<br> iz.ru nuotr.
A.Karpovas.<br>„Lietuvos ryto“ nuotr.
A.Karpovas.<br>„Lietuvos ryto“ nuotr.
A.Karpovas viešės Lietuvoje.<br>"Reuters"
A.Karpovas viešės Lietuvoje.<br>"Reuters"
A.Karpovas viešės Lietuvoje.<br>ELTA
A.Karpovas viešės Lietuvoje.<br>ELTA
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 5, 2022, 3:01 PM, atnaujinta Nov 5, 2022, 3:08 PM

Spalio 29 dieną buvo pranešta apie tariamą Valstybės Dūmos deputato, atstovaujančio valdančiajai partijai „Vieningoji Rusija“, ir buvusio pasaulio šachmatų čempiono A.Karpovo užpuolimą ir sumušimą šalia Dūmos. Tai pranešė deputatą gerai pažįstantis verslininkas ir jo draugas Andrejus Kovaliovas.

Tačiau kaip aiškėja, tokia naujiena draugas bandė dangstyti tikrąją situaciją, kuri visiškai nepanaši į kalbas apie užpuolimą. A.Karpovo padėjėjas Albertas Stepanianas ir šachmatininko duktė Sofija paneigė informaciją apie galimą banditų užpuolimą.

Abu jie tikino, kad tai buvo tik buitinė trauma, tačiau rusų spauda išsiaiškino, kad tądien A.Karpovas buvo gerokai padauginęs alkoholio ir tiesiog nukrito nuo Dūmos laiptų ir trenkėsi galva.

Žiniasklaida ne kartą rašė, kad A.Karpovas pastaruoju metu nevengė stikliuko ir policijai teko ne kartą vežti prisigėrusį vyrą namo.

A.Karpovas po kritimo staigiai buvo nugabentas į Maskvos Sklifosovskio instituto neuroreanimacijos skyrių, jam sukelta dirbtinė koma, tačiau pasigirdo žinių, jog vyras tikrai neišgyvens.

Teigiama, kad jis patyrė sunkią galvos smegenų traumą – diagnozuota smegenų edema, dešiniojo pakaušio ir dešiniojo momenkaulio lūžiai, daugybiniai galvos sumušimai ir smegenų kraujavimas, jam lūžo klubas.

1975 m. A.Karpovas tapo pasaulio šachmatų čempionu, kai amerikietis Robertas Fisheris atsisakė ginti savo titulą. 1978 ir 1981 m. A.Karpovas du kartus apgynė titulą prieš kitą garsų Rusijos šachmatininką Viktorą Korčnojų, kuris 1976 m. pabėgo iš Sovietų Sąjungos.

Titulo A.Karpovas neteko 1985 metais, pralaimėjęs dabartiniam disidentui Gariui Kasparovui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.