EUROLYGA 2023

Prieš rinktinių pertrauką „Hockey Punks“ palaužė „Kaunas City“ komandą

Optibet ledo ritulio čempionate šeštadienį pirmą kartą šiame sezone ant ledo susitiko principiniai varžovai iš dviejų didžiausių Lietuvos miestų. Vilniaus „Pramogų“ arenoje vykusiose rungtynėse tarp „Hockey Punks“ ir „Kaunas City“ netrūko kovos ir gražių įvarčių, o pergalę 6:4 šventė „pankai“.

„Hockey Punks“ iškovojo dar vieną pergalę.<br> hockey.lt nuotr.
„Hockey Punks“ iškovojo dar vieną pergalę.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2022, 9:19 PM, atnaujinta Nov 5, 2022, 9:20 PM

Pirmajame kėlinyje abi komandos atliko nemažai metimų, bet įvarčiu baigėsi tik vienintelis svečių puolėjo Povilo Verenio paleistas šūvis (06:26, rez. perd. Aivaras Bendžius, Aleksandras Baburinas).

Antrasis kėlinys prasidėjo „Hockey Punks“ puolėjų puikiais individualiais reidais. Pačioje kėlinio pradžioje puikiu veiksmu varžovą įveikęs Tadas Kumeliauskas galingu metimu nepatogia ranka išlygino rezultatą (20:57, rez. perd. Domas Janušonis), o po kelių minučių iki pat varžovų vartų reidą surengęs Ilja Četvertakas išvedė sostinės klubą į priekį (23:43, rez. perd. Tadas Kumeliauskas, Rokas Bacevičius).

Pranašumą įgiję „pankai“ gavo progą žaisti mažumoje, o jos metu puikiai įžaistas ritulys atsidūrė pas Dino Mukovozą, kuris nestabdydamas ritulio pasiuntė jį į vartus (28:05, rez. perd. Karolis Fedorovičius, Tomas Tilla).

Netrukus komandos draugo atlikto metimo skriejimo kryptį pakeitęs Karolis Fedorovičius dar labiau padidino „Hockey Punks“ pranašumą (32:46, rez. perd. Janas Tuchto).

Antrojo kėlinio pabaiga fantastiškai susiklostė jau „Kaunas City“ komandai. Daugumoje staigiai į oponentų zoną įsiveržęs Paulius Grybauskas buvo pirmas prie ritulio ir nieko netrukdomas įveikė varžovų vartininką (38:29, rez. perd. Egidijus Binkulis).

Vos po 19 sekundžių vienas prieš vartininką jau iššoko P. Verenis, o patyręs kauniečių puolėjas neklydo ir šeimininkų persvarą sumažino iki minimumo (38:48, rez. perd. A. Bendžius).

Trečiojo kėlinio pradžioje savo individualų meistriškumą demonstravo jau Egidijus Binkulis, įveikęs kelis gynėjus bei vartininką, taip išlygindamas rungtynių rezultatą (41:28, rez. perd. Aurimas Gaidauskas).

Tiesa, iškart po pelnyto įvarčio „Kaunas City“ prasižengė, o daugumoje nesugebėję išmesti ritulio iš savo zonos jie leido T. Kumeliauskui sugrąžinti pranašumą „Hockey Punks“ komandai (43:38, rez. perd. D. Janušonis, I. Četvertakas).

Dar kartą besivejančių vaidmenyje atsidūrę kauniečiai turėjo keletą progų išlyginti rezultatą, bet jų jiems išnaudoti nepavyko, o Laisvydas Kudrevičius savo įvarčiu numalšino svečių entuziazmą ir palaidojo jų viltis išsigelbėti (53:57, rez. perd. T. Kumeliauskas).

Po šių rungtynių OHL skelbiama pertrauka, per kurią Lietuvos rinktinė lapkričio 10–12 dienomis Kaune varžysis „Baltic Challenge Cup“ turnyre.

„Hockey Punks“ trenerio Mindaugo Kiero teigimu, šiandien svarbiausia buvo atsitiesti po praėjusiose rungtynėse patirto skaudaus pralaimėjimo.

„Pavyko puikiai nusiteikti šioms rungtynėms, nors po skaudaus pralaimėjimo prieš „Airwell Energiją“ tai padaryti buvo nelengva.

Smagu, kad vyrai mobilizavosi. Nors pirmasis kėlinys baigėsi ne mūsų naudai, jautėsi, kad mes šiandien turime kažką parodyti, kuriame momentus, kol galiausiai antrajame kėlinyje tai atnešė vaisių.

Žinoma, atsipalaidavus vos kelioms minutėms, tokia komanda kaip „Kaunas City“ sugrįžta į rungtynes. Trečiajame kėlinyje vėl grįžome prie savo plano ir pavyko iškovoti pergalę“, – kalbėjo pergalę iškovojęs treneris.

Pralaimėjimą patyrusios „Kaunas City“ komandos strategas Sergejus Durdinas po rungtynių atskleidė, jog pagrindinė nesėkmės priežastis – gautos nuobaudos.

„Žinojome, jog „pankai“ atrodys visai kitaip nei praėjusiose rungtynėse ir bandėme tam pasiruošti, bet deja mums nepavyko išvengti nuobaudų ir varžovų įvarčių daugumoje.

Antrajame kėlinyje nežaidėme fiziškai ir leidome jiems daryti ką jie norėjo. Nebuvo jokio kontakto, jie galėjo žaisti su rituliu kaip tik norėjo.

Paskui susiėmėme ir mums pavyko išlyginti rungtynes, tačiau galiausiai mus nužudė nuobaudos“, – pripažino latvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.