EUROLYGA 2023

Rūta Meilutytė nemažina apsukų – pateko į 50 metrų krūtine finalą ir gali iškovoti dar vieną „Trigubą karūną“

FINA pasaulio plaukimo taurės sezonas priartėjo prie pabaigos. Indianapolyje (JAV) prasidėjo paskutinė šių varžybų diena 25 m ilgio baseine. Penktadienį aukso ir sidabro medalius iškovojo Rūta Meilutytė ir Danas Rapšys.

Rūta Meilutytė<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2022, 4:49 PM, atnaujinta Nov 5, 2022, 5:47 PM

Po antrosios varžybų Indianapolyje dienos tiek D. Rapšys, tiek R. Meilutytė išsaugojo pozicijas šio Pasaulio taurės sezono bendrosios įskaitos dešimtukuose.

D. Rapšys prieš lemiamus trečiosios dienos startus vyrų grupėje užėmė dešimtą vietą (119.9 tšk.), o R. Meilutytė tarp visų plaukikių buvo šešta (132.1 tšk.).

Pirmoji iš lietuvių šeštadienio varžybas Indianapolyje pradėjo Rūta Meilutytė. Moterų 50 m krūtine atrankoje 25-erių lietuvė nuotolį įveikė per 30,36 sek. ir antruoju rezultatu užtikrintai pateko į dar vieną finalą.

Ryte greičiau už kaunietę plaukė tik amerikietė Lilly King (29.96).

Priminsime, kad Lietuvos ir Europos moterų plaukimo rekordas šioje rungtyje priklauso R. Meilutytei (28.60). Šį rezultatą lietuvė užfiksavo pirmajame Pasaulio taurės etape Berlyne.

Finalinis 50 m krūtine plaukimas numatytas naktį iš šeštadienio į sekmadienį apie 0.53 val. Lietuvos laiku.

Pasaulio rekordo tempu moterų 100 m krūtine finale penktadienį plaukusi R. Meilutytė iškovojo trečiąjį iš eilės pasaulio taurės aukso medalį šioje rungtyje ir pasipuošė simboline karūna, žyminčią tris pasiektas pergales – Berlyne, Toronte ir Indianapolyje.

Sportininkams, kurie visuose trijuose varžybų etapuose laimi tą pačią rungtį, FINA skiria 10 tūkst. JAV dolerių premiją ir įteikią simbolinę „Trigubą karūną“

Rūta 50 metrų distancijoje triumfavo taip pat Berlyne ir Toronte, tad sėkmės atveju ji gali sekmadienį iškovoti antrą „Trigubą karūną“.

Andrius Šidlauskas vyrų 200 m krūtine kvalifikacijoje šeštadienį užėmė 17 vietą. 25-erių lietuvis savo atrankos plaukime finišavo penktas (2:09.43) ir į finalą nepateko.

Vietą aštuntuke garantavo 2 min. 7,58 sek. rezultatas. Su geriausiu laiku į finalą pakliuvo amerikietis Reece Whitley (2:05.86).

A. Šidlauskui šioje rungtyje priklauso Lietuvos vyrų rekordas (2:05.14).

Rytinius lietuvių plaukimus baigė Danas Rapšys ir Tomas Navikonis, plaukdami 200 m laisvuoju stiliumi rungtyje.

Abu sportininkai pasirodė tame pačiame atrankos plaukime. D. Rapšys finišavo pirmas (1:42.63) ir bendroje įskaitoje taip pat užėmęs pirmą vietą sėkmingai pateko į finalą.

Penktas finišavęs T. Navikonis (1:45.36) bendroje dalyvių rikiuotėje buvo 16-as ir pabaigė savo pasirodymą Indianapolyje.

Geriausias šalies vyrų rezultatas priklauso D. Rapšiui (1:40.85).

200 m l. stiliumi finalas numatytas šiąnakt apie 1.14 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.