EUROLYGA 2023

R. Meilutytė iš „auksinės žuvelės“ virto plaukimo Karaliene – Indianapolyje pasidabino net dviem „Trigubomis karūnomis“ Paaiškėjo, kiek R. Meilutytė užsidirbo premijomis

Indianapolyje (JAV) šeštadienio vakarą baigėsi paskutinis – trečiasis – FINA pasaulio plaukimo taurės etapas. Ir varžybas įspūdingai užbaigė mūsiškė Rūta Meilutytė. Ji 50 metrų krūtine finale nepaliko jokių šansų varžovėms ir finišavo pirma – jos laikas 28,70 sek. Pagrindinė lietuvės konkurentė amerikietė Lilly King parodė antrą rezultatą – 29,16 sek.

Rūta Meilutytė<br>AP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AP/Scanpix nuotr.
Rūtai Meilutytei įteikiamas čekis ir „Triguba karūna“.<br> stop kadras
Rūtai Meilutytei įteikiamas čekis ir „Triguba karūna“.<br> stop kadras
Rūta Meilutytė<br>AP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Sacnpix.com. nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Sacnpix.com. nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 6, 2022, 1:08 AM, atnaujinta Nov 6, 2022, 1:12 PM

Iškart po finišo mūsų šalies atstovei buvo įteiktas 10 tūkstančių JAV dolerių čekis ir „Triguba karūna“. Tai reiškia, kad šioje distancijoje lietuvė visuose trijuose etapuose – Berlyne, Toronte ir Indianapolyje – buvo pirma.

R.Meilutytės pasiektas rezultatas – ketvirtas per šios rungties istoriją. Du kartus greičiau yra plaukusi pasaulio rekordininkė jamaikietė Alia Atkinson (28.56 ir 28.64), sykį – pati R.Meilutytė (28.60), šiemet pagerinusi Europos rekordą.

R.Meilutytė po finišo pasidžiaugė gera sportine forma ir lietuviškai padėkojo į Indianapolį atvykusiems Lietuvos sirgaliams, kurie tribūnose skandavo jos vardą ir atsinešė Lietuvos vėliavų. 

Moterų 50 m plaukimo krūtine rungties atrankoje R.Meilutytė distanciją įveikė per 30,36 sek., tarp visų dalyvių užėmė antrąją vietą ir tvirtai pateko į finalą.

Greičiau atrankoje tąkart plaukė tik amerikietė Lilly King (29,96), o trečią rezultatą pademonstravo slovakė Andrea Podmanikova (30,36).

Šios rungties pasaulio rekordas yra 28,56 sek. ir priklauso jamaikietei Aliai Atkinson.

Lietuvos ir Europos moterų plaukimo rekordas šioje rungtyje priklauso būtent R. Meilutytei – 28.60 sek. Šį rezultatą lietuvė užfiksavo pirmajame Pasaulio taurės etape Berlyne.

Penktadienį R.Meilutytė tapo 100 metrų plaukimo krūtine čempione ir iškovojo taip pat „Trigubą karūną“, kuri skiriama už pergales toje pačioje rungtyje visuose 3 pasaulio taurės etapuose – Berlyne, Toronte ir Indianapolyje.

Sportininkams, kurie visuose trijuose varžybų etapuose laimi tą pačią rungtį, FINA skiria 10 tūkst. JAV dolerių premiją ir įteikią simbolinę „Trigubą karūną“.

Susumavus visų trijų varžybų etapų rezultatus, paaiškėjo šio sezono pasaulio taurės nugalėtojai, kuriems atiteks po 100 tūkst. JAV dolerių.

Daugiausiai taškų tarp moterų surinko amerikietė Beata Nelson (173.7 tšk.), o vyrų grupėje – Dylan Carter (172.6) iš Trinidado ir Tobago.

Į stipriausių plaukikių ir plaukikų aštuntukus pateko ir lietuviai.

Šešis aukso medalius iškovojusi Rūta Meilutytė užėmė penktą vietą (151.9 tšk.), o Danas Rapšys (pelnyti trys sidabro ir trys bronzos medaliai) – aštuntą (137.1 tšk.).

Už penktą vietą R. Meilutytei atiteks 14 tūkst. JAV dolerių, o D. Rapšiui už aštuntą – 10 tūkst. JAV dolerių.

Tad iš viso R.Meilutytė po trijų etapų premijomis gavo 34 tūkst. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.