EUROLYGA 2023

Geriausi dviračių treko sportininkai vėl susirungs UCI dviračių treko Čempionų lygos varžybose

Jau lapkričio 12 d. 36 geriausi dviračių treko sportininkai ir 36 sportininkės antrą kartą pradės kovas UCI dviračių treko Čempionų lygos varžybose. Keliuose Europos miestuose vykstančiose lenktynėse, kurių etapas pernai vyko ir Panevėžyje, lietuviškų vardų šiemet, deja, neišvysime. Stebėti vienų geriausių planetos dviratininkų rungtynes nuo šio šeštadienio bus galima „Eurosport“ kanalu arba „discovery+“ platformoje, Lietuvoje pasiekiamoje per „Go3“ televiziją.

Vasilijus Lendelis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vasilijus Lendelis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 9:40 AM

Kaip ir praėjusiais metais, kiekviename iš UCI dviračių treko Čempionų lygos varžybų etapų žiūrovų lauks ta pati programa. Geriausi pasaulio dviratininkai ir dviratininkės kovos dviejose kategorijose: sprinto (sudarytoje iš sprinto ir keirino rungčių) bei ištvermės (sudarytoje iš skrečo ir eliminavimo rungčių).

Sprinto rungtyje į šešis pogrupius suskirstyti 18 dviratininkų važiuos po tris ratus. Tuomet šeši geriausi sportininkai pateks į pusfinalį, po kurio du geriausi kausis finale. Keirino rungtyje į tris pogrupius suskirstyti dviratininkai du ratus seks pagal moderatorių, kovos dėl pozicijos, o jam pasitraukus pradės trijų ratų sprinto lenktynes. Du geriausi sportininkai kovos finale.

Eliminavimo rungtyje 18 geriausių dviratininkų iš pradžių važiuos vieną neutralų ratą, po to kiekviename rate bus pašalinama po paskutinį dviratininką, kol galiausiai liks vienas nugalėtojas. Skrečo rungties metu vyks grupinės lenktynės, kuriose visi dviratininkai važiuos 20 ratų. Laimėtoju bus paskelbtas pirmasis kirtęs finišo liniją.

Geriausiai iš lietuvių pernai pasirodė V. Lendelis

Pernai šiose varžybose dalyvavo ir trys Lietuvos atstovai: Olivija Baleišytė, Vasilijus Lendelis ir karjerą jau baigusi legendinė šalies dviratininkė Simona Krupeckaitė. Įdomu tai, kad būtent UCI dviračių treko Čempionų lygos varžybos tapo galutine S. Krupeckaitės karjeros stotele.

Praėjusiais metais O. Bareišaitė užėmė septintąją vietą moterų ištvermės kategorijoje, S. Krupeckaitė moterų sprinto kategorijoje taip pat liko septinta, o V. Lendelis vyrų sprinto kategorijoje dalijosi 3–4 vietas.

Taip pat praėjusiais metais vienas iš varžybų etapų vyko Lietuvoje, Panevėžio „Cido“ arenoje. Šių metų Čempionų lygos etapai vyks keturiose šalyse. Varžybos startuos lapkričio 12 d. Ispanijoje, tuomet už savaitės kelsis į Vokietiją. Lapkričio 26 d. dviratininkai rungsis Prancūzijoje, o paskutiniai du etapai – gruodžio 2 ir 3 d. – vyks Jungtinėje Karalystėje, Londone.

Tarp dalyvių – ir olimpiniai čempionai

36 sprinto ir 36 ištvermės sportininkai, po lygiai vyrų ir moterų, jau kvalifikavosi į šių metų UCI dviračių treko Čempionų lygos varžybas. Tai jiems leido padaryti geri rezultatai praėjusių ir šių metų pasaulio čempionate, 2021 m. UCI dviračių treko Čempionų lygos varžybose ir 2022 m. dviračių treko sezono pradžioje.

Tarp šiųmečių favoritų – ir praėjusiais metais vyrų ištvermės kategorijoje triumfavęs amerikietis Gevinas Hooveris, ir moterų ištvermės kategorijoje laurus nuskynusi Katie Archibald, bandysiantys apginti iškovotus titulus.

Be to, šiemet pirmąkart varžybose dalyvaus ir penkių olimpinių aukso medalių savininkė, viena tituluočiausių treko dviratininkių, britė Laura Kenny.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.