EUROLYGA 2023

Pasaulio WBC organizacija išspyrė iš savo gretų rusų ir baltarusių boksininkus

Pasaulio bokso tarybo (WBC) organizacija po beveik 10 mėnesių karo Ukrainoje paskelbė, kad šalina iš savo reitingų Rusijos ir Baltarusijos boksininkus. Tai antradienį WBC kongrese Meksikos Akapulke paskelbė organizacijos prezidentas Mauricio Suleimanas.

 Rusas A.Beterbievas yra WBC čempionas ir jis tikina, kad atstovauja Kanadai.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Rusas A.Beterbievas yra WBC čempionas ir jis tikina, kad atstovauja Kanadai.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 5:11 PM

„Visi boksininkai iš Rusijos ir Baltarusijos bus pašalinti iš reitingų. WBC nesuteiks licencijų kovoms šiose šalyse, o šių valstybių piliečiai negalės boksuotis dėl WBC titulų“, – sakė M.Suleimanas. – Aš labai apgailestauju, kad dėl įvykių Ukrainoje kenčią Rusijos ir Baltarusijos sportininkai“.

Iki tol WBC organizaciojos varžybose galėjo kovoti rusai ir baltarusiai, tačiau jie privalėjo gauti specialų leidimą.

Teigiama, kad Rusijos ir Baltarusijos boksininkai gali kreiptis dėl šio sprendimo peržiūros ir leidimo boksuotis, priklausomai nuo jų ryšių su Rusija ir Baltarusija.

Iš rusų WBC čempiono titulą turi tik Arturas Beterbijevas, kuris nugalėtojo diržą turi svorio kategorijoje iki 79,4 kg.

Balandžio 21 dieną M.Suleimanas paskelbė, kad Dagestane gimęs ir su Čečenijos diktatoriumi Ramzanu Kadyrovu draugystes vedantis boksininkas įrodė, kad turi ir Kanados pasą ir atstovauja būten šiai šaliai.

Vasario 28-ąją Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) rekomendavo tarptautinėms sporto federacijoms neleisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti varžybose dėl karo Ukrainoje.

Rusija vasario 24-ąją užpuolė nepriklausomą Ukrainą ir siekia sunaikinti šią valstybę bei pasisavinti žemes. Tačiau okupantams priešinasi ir sėkmingai su jais kovoja visa Ukrainos tauta bei šios šalies kariuomenė.

Baltarusija yra Rusijos sąjungininkė, per ją rusai raketomis apšaudo Ukrainą, o karo pradžioje iš šios šalies į Kijevą bandė žengti puolamosios agresoriaus karinės grupės.

Šių metų spalį Tarptautinė bokso asociacija (IBA) atšaukė Rusijos ir Baltarusijos boksininkų suspendavimą

Vasario 28 dieną sprendimą pašalinti Rusijos ir Baltarusijos boksininkus iš reitingų sąrašų priėmė Pasaulio bokso asociacija (WBA).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.