EUROLYGA 2023

Plaukikas Simonas Bilis atsisveikina su didžiuoju sportu

Lapkričio 11-ąją pasaulio plaukimo čempionui, Rio de Žaneiro ir Tokijo olimpinių žaidynių dalyviui Simonui Biliui sukanka 29-eri. Dėl peties traumos šį sezoną pasaulio ir Europos čempionatus praleidęs nacionalinės rinktinės narys apsisprendė – atėjo laikas baigti ilgametę sportinę karjerą.

Plaukikas S.Bilis baigia karjerą.<br>LPF nuotr.
Plaukikas S.Bilis baigia karjerą.<br>LPF nuotr.
Plaukikas S.Bilis baigia karjerą.<br>LPF nuotr.
Plaukikas S.Bilis baigia karjerą.<br>LPF nuotr.
Plaukikas S.Bilis baigia karjerą.<br>LPF nuotr.
Plaukikas S.Bilis baigia karjerą.<br>LPF nuotr.
Plaukikas S.Bilis baigia karjerą.<br>LPF nuotr.
Plaukikas S.Bilis baigia karjerą.<br>LPF nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 11, 2022, 8:43 AM, atnaujinta Nov 11, 2022, 8:44 AM

„Priėmiau sprendimą pasitraukti iš plaukimo, nes atėjo laikas keisti gyvenimo ritmą. Peties trauma, kuri įvyko jau daugiau negu prieš metus, vis dar jaučiasi plaukimo metu. Per reabilitacijos laikotarpį buvau labai patogioje vietoje ir nelabai dariau kažką, kad judėčiau į priekį ar tobulėčiau.

Priimdamas nelengvus sprendimus, išeinu iš tos patogios vietos ir pasitraukiu iš plaukimo, – pranešė sportininkas. – Visada liksiu dėkingas plaukimui už savo pasiekimus. Kiek nuostabių žmonių sutikau plaukimo dėka ir kiek nuostabių šalių aplankiau. Visa ta patirtis tikrai nebus pamiršta.“

Plaukimo kelyje jį lydėjo treneriai Židrūnė Budrienė (pirmoji), Ina Paipelienė, Toddas DeSorbo, Bobby Guntoro, Jamesas Gibsonas, Paulius Andrijauskas.

Bene įsimintiniausias plaukikui – 2016 metų sezonas, kuriame panevėžietis ne tik tapo 100 m l. stiliumi rungties pasaulio čempionu ir bronziniu prizininku (50 m l. stiliumi) trumpajame (25 m) baseine Vindsore (Kanada), bet ir plaukė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių 50 m l. stiliumi rungties finale.

Tarp S. Bilio pasiekimų – Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Nacionalinės studentų lygos (NCAA), Atlanto pakrantės konferencijos (ACC), Tarptautinės plaukimo lygos (ISL) čempionų titulai.

Šiandien savo pavyzdžiu S. Bilis nori įkvėpti jaunąją kartą nesustoti siekti savų tikslų ir nepamiršti, kad sportinė karjera neamžina.

„Linkiu visiems tobulėjantiems plaukikams nepasiduoti, kad ir kaip sunku fiziškai ir emociškai. Nepasiduokit ir siekit savo tikslo. Kaip ir man buvo – aš jaunesnis nebuvau labai geras plaukikas savo amžiuje, bet dėl to, kad išlaukiau savo laiko, padariau dėl Lietuvos ir savęs dalykus, kurių net neįsivaizdavau padarantis.

Išlaukit savo laiko, jis ateis. Taip pat neapleiskit mokslų, jie visada padės, turite pagalvoti, kad plaukimas ir sportas nėra amžinas ir kada nors amžius, kūnas nebeleis daryti tai, ką darėte visą gyvenimą, tai, ką žinojote geriau negu bet ką kitą“, – pabrėžė olimpietis.

Daugkartinis šalies čempionas, kuriam iki šiol priklauso Lietuvos vyrų 50 m ir 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi rekordai tiek 50 m, tiek ir 25 m ilgio baseinuose, paskutinį kartą varžybose startavo šių metų vasarį Alytuje.

Dzūkijos sostinėje vykusiose žiemos pirmenybėse panevėžietis tada iškovojo aukso medalį 50 m plaukimo peteliške rungtyje.

„Plaukimo bendruomenės vardu dėkoju Simonui ir jo treneriams už tai, kad visa Lietuva galėjo didžiuotis mūsų čempiono pasiekimais ir sekti jo kelionę plaukimo pasaulyje. Tikiu, kad sprendimas pasitraukti buvo nelengvas, bet sportininkai turi būti ne tik motyvuoti ar ištroškę pergalių, bet ir mokėti klausyti savo kūno. Linkime Simonui kuo didžiausios sėkmės tolesnėje karjeroje ir gyvenime“, – dėkojo Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Saulius Binevičius.

Pasak S. Bilio, dabar jam metas toliau rinkti žinias, kurios padės pasirinktoje tolesnėje karjeroje, ir atrasti darbą, leidžiantį būti arčiau artimųjų ir jo gyvenime svarbių žmonių.

Geriausi asmeniniai rezultatai

50 m baseine

50 m l. stiliumi – 21,70 sek. (Lietuvos rekordas, LR), 2018 m. Glazgas 100 m l. stiliumi – 48,64 sek. (LR), 2016 m. Torontas

25 m baseine

50 m l. stiliumi – 20,98 sek. (LR), 2019 m. Glazgas 100 m l. stiliumi – 46,11 sek. (LR), 2018 m. Hangdžou

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.