EUROLYGA 2023

Judina ledus: Rusijos vilkinamą K. Valijevos bylą nagrinės Sporto arbitražo teismas Gresia 4 metų diskvalifikacija

Sporto arbitražo teismas (CAS) pranešė, kad įregistravo Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) apeliaciją dėl Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) bylos, susijusios su čiuožėja Kamila Valijeva.

Kamila Valijeva.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Kamila Valijeva.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Kamila Valijeva.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Kamila Valijeva.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-11-14 14:37, atnaujinta 2022-11-14 14:40

WADA apeliaciją pateikė dėl to, kad RUSADA iki šiol nepriėmė sprendimo procedūroje dėl tuomet 15-metės K.Valijevos atvejo.

Ši byla pradėta dėl to, kad 2021 metais per Rusijos dailiojo čiuožimo čempionatą sportininko pateiktas mėginys parodė draudžiamos medžiagos trimetazidino buvimą.

WADA paaiškino savo sprendimą pateikti apeliaciją.

„Kai šiuo konkrečiu atveju RUSADA, kuri yra nacionalinė drausminė antidopingo institucija, per protingą terminą nepriima sprendimo, ar buvo padarytas taisyklių pažeidimas. WADA gali nuspręsti kreiptis tiesiai į CAS“, – teigė WADA.

Dabartinė situacija traktuojama tarsi RUSADA būtų priėmusi sprendimą, kuriuo nenustatyta taisyklių pažeidimo, nes K.Valijevai jokių sankcijų nebuvo skirta.

RUSADA vis atidėlioja bylos nagrinėjimą ir neskelbia jokių datų aiškinada tuo, kad K.Valijeva yra nepilnametė.

WADA teigė, kad siekia CAS sprendimo, jog K.Valijeva padarė antidopingo taisyklių pažeidimą, ir reikalauja ketverių metų diskvalifikacijos atletei.

Jei ji bus pripažinta kalta, bus panaikinti visi jos rezultatai nuo 2021 m. gruodžio 25 d.

Tai reikštų, kad K.Valijeva ir jos komandos draugai netektų aukso medalių, kuriuos jie iškovojo komandinėje rungtyje per 2022 m. Pekino žiemos olimpines žaidynes.

Insidethegames.biz šaltinių teigimu, K.Valijevai buvo užfiksuotas teigiamas trimetazidino testas kitą dieną po to, kai Rusijos atstovai pelnė komandinį auksą Pekine.

2022 m. Pekino komandinio dailiojo čiuožimo medalių ceremonija dar neįvyko.

Tai reiškia, kad sidabro medalių laimėtojai amerikiečiai, bronzos medalininkai japonai ir ketvirtą vietą užėmę kanadiečiai gali pakilti viena vieta.

CAS teigia, kad šiuo metu nėra galimybės nurodyti termino, kada turi būti priimtas sprendimas byloje.

CAS kolegijos sprendimas byloje turi būti galutinis ir privalomas, nors dalyvaujančios šalys turi galimybę apskųsti sprendimą Šveicarijos federaliniam tribunolui,

Lapkričio 8 d. WADA prezidentas Witoldas Banka socialiniame tinkle paskelbtame įraše tvirtino, kad organizacija perdavė dėl RUSADA veiksmų kreipsis į CAS, nes byloje „nepadaryta pažangos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.