EUROLYGA 2023

Džiudžitsu newaza – kovinio sporto šaka, pradedanti kelionę Lietuvoje

Lapkričio 27 dieną Garliavoje bus surengtas pirmasis Lietuvos atvirasis džiudžitsu newaza čempionatas, kuriame geriausi šalies imtynininkai varžysis disciplinoje su kimono. Prieš startuojant pirmajam renginiui, dalyviai rinkosi į Vilniaus kovos metų akademijos salę tam, kad galutinai susipažintų su šios sporto šakos taisyklėmis.

 Graplingo atstovai susipažino su džiudžitsu newaza.<br> organizatorių nuotr.
 Graplingo atstovai susipažino su džiudžitsu newaza.<br> organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2022, 12:57 PM, atnaujinta Nov 16, 2022, 1:06 PM

„Su koviniu sportu taip jau yra – atrodo, viską žinai, tačiau kai pradedi gilintis, atrodo, kad tiek pat nežinai. Aš nekalbu apie bazinius dalykus, kalbu apie detales, kurių kiekvienoje kovinėje sporto šakoje yra be proto daug.

Tą labai gerai parodė mūsų renginys. Net tie dalyviai, kurie gal kiek skeptiškai žiūrėjo į jo naudą, vėliau pripažino, kad buvo neteisūs.

Žiūrint iš mūsų perspektyvos, nenorime, kad pirmas blynas prisviltų, nenorime, kad būtų daug nesklandumų, tad dedame pastangas ir tikimės užtikrinto starto“, – sakė Lietuvos graplingo federacijos steigėjas Kęstutis Smirnovas.

Šiais metais Lietuvos graplingo federacija (LGF) buvo priimta į tarptautinę džiudžitsu federaciją. Nuo priėmimo dienos LGF turi visas teises ne tik atstovauti šiai federacijai, bet ir džiudžitsu sportui Lietuvoje. Tuo pačiu LGF turi visas teises pretenduoti į valstybinį finansavimą.

„Pradėkime nuo to, kad pats pripažinimas yra labai svarbus mums kaip organizacijai. Mes sėkmingai atlikome namų darbus ir atitinkame visus jų reikalavimus. Patikėkite, tai nėra taip lengva.

Antras dalykas – atsiradus valstybiniam finansavimui, palengvėtų situacija auginant aukšto meistriškumo sportininkus. Toks yra mūsų siekis ir mes tą siekį įgyvendinsime“, – sakė K.Smirnovas.

Džiudžitsu newaza taisyklės yra labai panašios į braziliškojo džiudžitsu bei graplingo taisykles. Dėl šių panašumų ši sporto šaka į vieną vietą sutraukia tiek džiudžitsu, tiek graplingo meistrus visame pasaulyje.

„Iš tikrųjų, atsiranda galimybė visiems susivienyti, sudalyvauti varžybose ir išsiaiškinti, kas yra stipriausias ir kam bus suteikta galimybė atstovauti Lietuvai Europos bei pasaulio čempionatuose. Galvoju, kad motyvacija yra milžiniška ir tai padės pritraukti kuo daugiau dalyvių“, – sakė K.Smirnovas.

Džiudžitsu newaza savo kelią Lietuvoje dar tik pradeda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.