EUROLYGA 2023

Paskutinį kelialapį į Europos pirmenybių pusfinalį iškovojo Danijos rankininkės

Danijos rinktinė užpildė Europos moterų rankinio pirmenybių pusfinalio dalyvių sąrašą. Danės trečiadienį laimėjo paskutines grupės varžybų rungtynes ir prisidėjo prie anksčiau į pusfinalį patekusių Norvegijos, Prancūzijos bei Juodkalnijos komandų.

 Danijos rankininkės pateko į pusfinalį.<br> eurohandball.com nuotr.
 Danijos rankininkės pateko į pusfinalį.<br> eurohandball.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2022, 11:32 PM

Paskutiniojo kelialapio į pusfinalį savininkės paaiškėjo, kai trečiadienį antrojo etapo paskutiniojo turo pirmosiose rungtynėse I grupės šeimininkė Slovėnijos rinktinė pralaimėjo Vengrijos komandai 25:29.

Šis rezultatas lėmė, kad Danijos rinktinė I grupėje užsitikrino mažiausiai antrąją vietą. Tačiau danėms antrosios vietos neužteko – jos paskutinėse vakaro rungtynėse įveikė Europos čempionės vardą ginančią Norvegijos rinktinę 31:29 ir tapo grupės nugalėtojomis.

Danijos rankininkės penktadienį pusfinalyje susitiks su Juodkalnijos rinktine, o Europos ir pasaulio čempionė Norvegijos komanda dėl teisės žaisti finale kovos su Tokijo olimpinių žaidynių čempione Prancūzijos ekipa. Šios rungtynės vyks Liublianoje.

Norvegijos rankininkės trečiadienį prarado pirmuosius taškus. Tad per grupių varžybas visas šešerias rungtynes laimėjo tik viena komanda – Prancūzijos rinktinė. II grupės nugalėtojos prancūzės trečiadienį sutriuškino Ispanijos rankininkes 36:23.

Prancūzės jau prieš paskutinįjį turą buvo užsitikrinusios pirmąją vietą II grupėje, kurios varžybos vyko Skopjėje. Antrąją vietą šioje grupėje taip pat prieš paskutinį turą užsitikrino Juodkalnijos rinktinė.

Šioje grupėje trečiadienį tęsėsi kova tik dėl trečiosios vietos ir kelialapio į 2023 metų pasaulio pirmenybes. Trečiąją vietą užėmė Nyderlandų rinktinė, kuri net 42:25 sutriuškino nusiteikimo stokojusias Juodkalnijos rankininkes. Juodkalnijos rinktinės trenerė leido ilgiau žaisti antrojo septyneto rankininkėms, o komandos lyderė Jovanka Radičevič trečiadienį net neapsivilko sportinės aprangos.

Dėl penktosios vietos penktadienį žais Švedijos ir Nyderlandų rankininkės. Šios rungtynės prarado turnyrinę prasmę, nes visoms trims Skandinavijos komandoms patekus į stipriausiųjų šešetą, paaiškėjo kitos trys komandos, kurios Europos pirmenybėse iškovojo kelialapius į 2023 metų pasaulio pirmenybes.

Tai – Prancūzijos, Juodkalnijos ir Nyderlandų rinktinės.

Kitais metais pasaulio pirmenybės vyks trijose Skandinavijos šalyse Norvegijoje, Švedijoje ir Danijoje. Šių šalių rinktinės gavo teisę žaisti pasaulio pirmenybėse kaip jų šeimininkės. Europos pirmenybėse kitos komandos kovojo dėl trijų kelialapių, kurie įteikti aukščiausias vietas užėmusioms komandoms, neskaičiuojant būsimųjų pasaulio pirmenybių šeimininkių.

Šių metų Europos pirmenybėse žemesnes vietas užėmusios komandos taip pat neprarado galimybės patekti į pasaulio pirmenybes. Jos varžysis Europos zonos atrankos turnyre, kuriame bus išdalinti dar devyni kelialapiai.

Antrojo etapo grupių lentelės

I grupė: Danija – 8, Norvegija – 8, Švedija – 6, Slovėnija – 4, Vengrija – 2, Kroatija – 2.

II grupė: Prancūzija – 10, Juodkalnija – 6, Nyderlandai – 5, Vokietija – 4, Ispanija – 3, Rumunija – 2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.